Vyzerá to tak, že v oblasti high-endových smartfónov to bude počas tohto roka opäť poriadne horúce. Samsung predstavil svoju novú vlajkovú loď s označením Galaxy Note 20 Ultra. Ide o konkurenta pre iPhone 12 Pro Max, ktorý sa svetu ukáže v najbližších mesiacoch.

Samsung predstavil Galaxy Note 20 Ultra s luxusným dizajnom

Podľa všetkého sa úniky nemýlili. Novinka z dielne juhokórejského giganta vyzerá presne tak, ako na zverejnených fotografiách spred niekoľkých týždňov. Dizajn vlajkovej lode je veľmi luxusný. Okrem špičkových materiálov ho dopĺňajú aj zaujímavé farebné prevedenia (šedá, zelená a bronzová).

Na prednej strane sa nachádza zaoblený AMOLED displej s uhlopriečkou 6,9″ a rozlíšením 3088×1440. Podporuje HDR10+ a 120Hz zobrazovaciu frekvenciu. Skôr ako veľký smartfón pripomína toto zariadenie menšie tablety (z minulosti)…

Pod kapotou tróni procesor Exynos 990 a operačná pamäť 12GB RAM (LPDDR5). Základná verzia poskytne 256GB úložiska. Nároční používatelia si však budú môcť priplatiť aj za 512GB.

108Mpx fotoaparát na zadnej strane

Bolo v podstate jasné, že Samsung použije tú najlepšiu možnú optiku, akú má v súčasnosti po ruke. Na zadnej strane Galaxy Note 20 Ultra nájdeme 108Mpx širokouhlý objektív s clonou f/1.8.

K dispozícií je aj 12Mpx ultraširokouhlý objektív s clonou f/2.2 a 12Mpx teleobjektív s clonou f/3.0. Čo sa týka priblíženia, zábery môžete zoomovať až 5x opticky a 50x digitálne. To by malo určite stačiť… Predná kamera poskytuje rozlíšenie 10Mpx.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra (engadget)

Skvelá konektivita, výdrž batérie a cena na Slovensku

Novinka samozrejme ničím nezaostáva za svojou konkurenciou. Aj preto sa s ňou bez problémov napojíte na 4G a 5G siete. Pod displejom sa nachádza snímač otlačkov prstov a celé zariadenie dokáže odolať vode vďaka štandardu IP68. Skvelou správou je aj podpora dvoch SIM kariet.

Pokiaľ vás zaujíma akumulátor, tak tu sa môže učiť aj spoločnosť Apple. V mohutnom tele nájdeme až 4500 mAh batériu. Tá bez problémov zabezpečí aj niekoľkodňovú prevádzku. Daňou za to bude vyššia váha zariadenia a to až 208g (čo už nemusí byť príjemné).

Na záver vás určite zaujíma cena. Samsung Galaxy Note 20 Ultra nie je ničím lacným. Základná, 256GB verzia začína na sume 1299€. Top model s 512GB úložiskom stojí 1399€.

Na Slovensku si ho kúpite od 21. augusta 2020. Uvidíme, ako na to zareaguje Apple s pripravovaným iPhonom 12 Pro Max. Čo poviete na túto novinku? Napíšte nám do komentára!

Prečítajte si tiež  Samsung Galaxy S24 Ultra klesol na cenové dno. Niektorí ho kupujú radšej, ako iPhone 15 Pro Max
Samsung Galaxy Note 20 Ultra (engadget)

zdroj

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.