Technologický gigant nesklamal a svoje inteligentné hodinky vylepšil o úplne nové technológie. Nechýbajú tu ďalšie farebné kombinácie, sledovanie hladiny kyslíka v krvi, vylepšený displej a taktiež prepracované budíky.

Najdôležitejšie novinky

  • Monitorovanie okysličovania krvi
  • Procesor S6, ktorý je o 20% rýchlejší ako čip S5.
  • PRODUCT (RED), Modré a Zlaté farebné prevedenie.
  • Integrovaný výškomer
  • Apple U1 Wideband čip
  • Always-on displej, s 2,5-krát vyšším jasom
  • Rýchlejšie nabíjanie (cca jeden a pol hodiny na cyklus)
  • Lepšia výdrž batérie

Apple Watch Series 6 s rovnakým dizajnom, no v krajších farbách.

Spoločnosť Apple predstavila Apple Watch Series 6 na svojom tradičnom septembrovom evente. Nová generácia si zachovala rovnaký dizajn ako Series 5, avšak s početnými hardvérovými vylepšeniami.

Pozorné oko si určite všimne, že inžinieri a dizajnéri prepracovali vnútornú časť so senzormi. Je to preto, lebo sem jeden nový pribudol. Viac si o ňom prečítate nižšie.

Oveľa zaujímavejšie sú ale farby. Zariadenie je dostupné v zlatom (nerezová oceľ), modrom (hliník) a červenom (hliník) prevedení. Apple Watch ešte nikdy predtým nevyzerali tak dobre.

Sledovanie hladiny kyslíka v krvi a výškomer

Apple Watch Series 6

Najväčšou inováciou je prítomnosť oxymetra. Zariadenie je schopné merať hladinu kyslíka v krvi. Trvá to len 15 sekúnd. Pokiaľ sa bude pohybovať medzi 95-100%, všetko je v poriadku. Apple tvrdí, že tento parameter je kľúčovým indikátorom celkového zdravia človeka.

Hodinky vám odmerajú kyslík cez deň ale aj v noci. Dáta sa uložia tiež do iPhonu. V prípade, že by táto hodnota klesla pod 80%, môže dôjsť k vážnemu narušeniu činnosti srdca a mozgu. Apple Watch Series 6 vás na to upozornia. Technologický gigant zdokonalil aj EKG (po novom je presnejšie).

Pre používateľov, ktorí sa pohybujú alebo pracujú vo vyššie položenom prostredí je pripravený výškomer. Apple Watch Series 6 kombinujú túto technológiu s údajmi z GPS a blízkych Wi-Fi sietí. Informácie by mali byť maximálne presné (do jednej stopy).

Nový procesor S6, prepracovaný displej a lepšia výdrž batérie

Apple Watch Series 6

„Pod kapotou“ sa nachádza oveľa rýchlejší čip Apple S6. Jedná sa o dvojjadrový procesor založený na platforme Apple A13 Bionic (predstavený v iPhone 11). Vďaka tomu dokáže poskytnúť až o 20% vyšší výkon v porovnaní s predchodcom.

Aby toho nebolo málo, jablková spoločnosť potichu pridala aj U1 Wideband čip. Hodinky ho majú pravdepodobne len preto, aby mohli v budúcnosti komunikovať so sledovacím príveskom AirTag.

Rovnako ako predchádzajúce Apple Watch Series 5, aj nový model ponúka stále zapnutý (Always-on) displej. Pokiaľ sa na hodinky pozriete, poskytne vám až 2,5x vyšší jas než doposiaľ. To sa hodí najmä počas slnečných dní.

Prečítajte si tiež  Pozrite sa na nové geniálne objektívy pre váš iPhone 11 a iPhone 11 Pro.

Inžinieri zapracovali aj na lepšej výdrži batérie. Presné parametre zatiaľ nepoznáme, no najviac sa aj tak dozvieme až v domácej recenzii. Plné nabitie zvládne tento produkt iba za hodinu a pol. To je veľký rozdiel oproti doterajšiemu modelu.

Cena a začiatok predaja

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 začínajú v USA na sume 399$ (v EU na cca 470€) za 40mm verziu s GPS. V ponuke sú po ich boku aj Apple Watch SE a Apple Watch Series 3.

Predobjednávky boli spustené už dnes, prvé zariadenia sa začnú rozosielať v piatok, 18. septembra. Na Slovensku ich očakávame na budúci týždeň. Čo si o nich myslíte vy? Napíšte nám do komentára.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.