S najväčším obchodom v histórií Apple, v ktorom coupertinska spoločnosť zaplatila až neskutočné 3 miliardy amerických dolárov za hudobného giganta Beats Electronics, získalo Apple v podstate všetko to, čím spoločnosť disponovala. Nechýbala tu ani aplikácia Beats Music, ktorú bolo možné používať len za predplatné. Dnes Apple začína robiť prvé kroky a je viac než možné, že túto hudobnú streamovaciu službu integruje priamo do iOS 8!

Podpora predaja hudby

V poslednej dobe zažíva Apple pomerne silný prepad v oblasti nákupu hudby v iTunes. Môže za to určite aj fakt, že konkurenčné aplikácie, ako je napríklad spotify ponúkajú za smiešne mesačné predplatné v podstate všetko, a tak sa používateľom neoplatí kupovať skladby či albumy. Práve to by chceli v Apple zmeniť integráciou aplikácie Beats Music, ktorá je veľmi podobná práve spotify. Išlo by teda o natívnu aplikáciu, ktorá by bola zabudovaná v systéme „napevno“, a nebolo by možné ju odtiaľ odstrániť. Je samozrejme jasné, že aplikácia nebude zadarmo, a tak si ju jej používatelia budú musieť aj naďalej predplácať. Šušká sa však, že cena predplatného klesne na 5$/ mesiac. Môžme teda potvrdiť, že Apple hľadá nové spôsoby, ako podporiť predaje hudby. Predsa len sa Beats Music zrazu objaví na obrazovkách všetkých iOS zariaden,í a tak priláka viac fanúšikov. Aplikácie by sme sa mali dočkať už na jar, kedy by okrem hodiniek Apple Watch mala prísť aj očakávaná aktualizácia iOS 8.2.

Prečítajte si tiež  Apple v úlohe plagiátora. Nový model Beats sa podozrivo podobá na slúchadlá Nothing
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.