Microsoft nezaspal na vavrínoch a do svojich pracovných aplikácií prináša nové možnosti ovládania. Od dnešného dňa podporuje balíček Office pre iPad, akúkoľvek myš a klávesnicu. Majitelia tabletu sú o krok bližšie k „hybridnému počítaču“.

Office pre iPad s podporou myši a klávesnice

Spoločnosť Microsoft avizovala toto vylepšenie ešte začiatkom roka 2020. Čakali sme dlhé mesiace, kým sa stalo realitou. Teraz sa s plnou podporou myši a klávesnice stretnete v aplikáciách Word, Excel a PowerPoint. Všetko je dostupné v rámci bezplatnej aktualizácie v internetovom obchode App Store.

Office pre iPad dovoľuje používať (napríklad) trackpad v rámci klávesnice Magic Keyboard na jednoduchšie prechádzanie textu, obrázkov a ďalších súborov. Kurzor funguje skoro rovnako, ako na Macu či na PC. Oveľa jednoduchšie sa vám bude meniť veľkosť obrázkov alebo grafov. To isté platí aj pre označovanie buniek v programe Excel a podobne.

Aby toho nebolo málo, vývojári zapracovali aj na plynulejšom používateľskom rozhraní (aplikácií Word, Excel a PowerPoint). Pri spustení vás budú očakávať aktualizované úvodné obrazovky a nový panel s ponukou funkcií.

Pre Microsoft je táto platforma veľmi lukratívna. Aj keď má Apple svoje vlastné konkurenčne aplikácie (Pages, Numbers a Keynote), veľa používateľov prechádzajúcich z PC ostáva verných balíčku Office. Za popularitou stojí aj jednoduchšia kompatibilita so zariadeniami, ktoré máme napríklad v práci (nie každý dostal pridelený Mac).

Nová aktualizácia sa začína už v týchto chvíľach vyskytovať u prvých používateľov. Podľa našich informácií je rozširovanie postupné. Ak ju ešte nemáte k dispozícii, počkajte si zopár hodín. Určite sa dostane aj na vás. Používate balíček Microsoft Office? Napíšte nám do komentára.

Prečítajte si tiež  iPhone 14 Pro pred svojim predstavením čelil nečakaným problémom. Týkali sa grafického procesora
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.