iPhone 12 mini a zahraničné recenzie

Apple zrušilo embargo pre všetkých recenzentov, ktorým počas minulého týždňa zapožičalo iPhone 12 mini na test. Zariadenie sa dostalo ku ohromnému množstvu známych tvárí, ktoré sa naň pozreli z technickej, praktickej ale aj vizuálnej stránky. Toto sú ich poznatky.

Začnime Chrisom Vekazcim z Engadgetu, ktorý chváli 5,4″ formát displeja. Aj keď je menší ako iPhone SE 2. generácie, v skutočnosti tak vôbec nepôsobí. Môže za to rozloženie (edge-to-edge) a vysoká kvalita zobrazenia. Je rovnako jasný ako štandardný iPhone 12, má vysokú hustotu pixelov a nádherné farby.

Dieter Bohn z The Verge poznamenal, že iPhone 12 mini nie je najlepšou voľbou pre každého ale určite si nájde svoju cieľovú skupinu. Aj keď je výrazne menší v porovnaní so 6,1″ verziou, stále ponúka rovnaké technológie. V texte sa spomína procesor A14 Bionic, kvalitné fotoaparáty na zadnej strane, podpora 5G siete a mnoho iného.

Dieter však upozorňuje na horšiu výdrž batérie (čo zapríčiňuje menší akumulátor). V rámci bežného používania sa bavíme o cca 4 hodinách na jedno nabitie (neustáleho používania). To sú dosť slabé hodnoty…

Denník Wall Street Journal mal pozitívne dojmy. Podľa autora článku sa na iPhone 12 mini veľmi pohodlne píše. S jednou rukou tak isto dočiahnete na všetky rohy displeja. To sú veci, ktoré sme naposledy zažili pri iPhone SE 1. generácie.

S 5,4″ zariadením sa takisto dobre fotí, pretože je ľahké a maličké. Keď z neho telefonujete, prekrýva vám iba ucho a nie celú tvár. No a pokiaľ by ste v noci pozerali film a náhodou by sa vám vyšmyklo z rúk (a padlo na tvár), pravdepodobne vám nespôsobí zranenie nosa (ako jeho väčší a ťažší bratia).

Z celého textu jasne vyplýva, že zahraniční recenzenti sú z iPhonu 12 mini nadšení. My vám prinesieme prvé dojmy hneď ako to bude možné (pravdepodobne už tento víkend). Do komentára nám napíšte otázky, ktoré vás zaujímajú. Pokúsime sa vám na ne zodpovedať. Nižše nájdete viacero videí od populárnych youtuberov.

PS: Pre spustenie videa kliknite na červené tlačidlo pod týmto textom. Na webe máme chybu, ktorú čo najrýchlejšie opravíme.

Prečítajte si tiež  Najdôležitejší komponent iPhonu 12 sa objavil na fotografiách!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.