Android Auto prichádza na Slovensko

Palubný systém Apple CarPlay je veľmi populárny medzi majiteľmi jablkových zariadení. Ak však vlastníte konkurenčnú platformu, k dispozícii je aplikácia Android Auto. Doposiaľ bola dostupná len v niektorých krajinách v rámci celého sveta. To sa ale postupom času mení.

Spoločnosť Google oznámila, že Android Auto rozširuje do ďalších regiónov a konečne sa tak dostane aj na Slovensko. Doposiaľ ste ho tu museli inštalovať manuálne, čo bolo trochu komplikované. Najnovšie ho stiahnete cez Google Play.

Aj keď nebol konkretizovaný dátum, vývojári hovoria o niekoľkých týždňoch. To je dobrá správa pre všetkých majiteľov Android zariadení, ktorí sa už nevedia dočkať.

Na to, aby ste mohli samotnú službu používať aj vo vašom vozidle, musí byť podporovaná zo strany výrobcu. Niektoré automobilky si za CarPlay/Android Auto priplácajú, iné ho ponúkajú bezplatne. Tak či onak, oba systémy sú k dispozícii pri väčšine moderných vozidiel.

Sami sme ešte Android Auto neskúšali a tak sme veľmi zvedaví, ako bude fungovať v praxi v porovnaní s riešením od spoločnosti Apple. Ak máte nejaké skúsenosti, podeľte sa o ne v komentároch. Budeme radi za každý váš príspevok a postreh.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJGoogle
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.