Dizajnový upgrade

Podľa posledných únikov prídu základné slúchadlá s podobným tvarom, ako ich drahšia verzia, AirPods Pro. Konkrétne to znamená kratšie nožičky a prítomnosť silikónových štupľov. Výsledkom by malo byť pevnejšie ukotvenie vo vnútri ucha, ktoré zamedzí vypadávaniu alebo tlačeniu.

Samozrejme, to že budú AirPods podobné ako AirPods Pro ešte neznamená, že sa dočkáme aj rovnakých funkcií. Zabudnúť môžeme na aktívnu redukciu šumu či transparentný posluch. Tieto technológie si Apple ponechá ako „exkluzivitu“ pre drahší model.

Medzičasom sa už na internete objavili aj prvé fotografie, ktoré potvrdzujú predošlé tvrdenia. Dizajn a tvar je nový, čo bude pre majiteľov AirPods 1 alebo 2 veľkou motiváciou, aby prešli na tretiu generáciu. Apple sa nechce zameriavať len na oslovenie nových zákazníkov, ale aj na presviedčanie tých súčasných.

Nový hardvér

Hovorí sa, že v Cupertine pracujú na novom čipe, ktorý by sa mohol objaviť v AirPods 3. Okrem toho, že zmena zrýchli niektoré funkcie (prepínanie medzi zariadeniami, pripájanie, reakcie atď.), predĺži aj výdrž batérie. V praxi sa však môže tento parameter „anulovať“, nakoľko majú mať slúchadlá kratšie nožičky a teda menšie akumulátory.

Očakáva sa, že ďalším benefitom bude tak isto kvalitnejšie prehrávanie skladieb. Apple by sa mohlo dostať o úroveň vyššie, čím by sa mu lepšie bojovalo v rámci konkurenčných výrobkov. Povedzme si na rovinu, že štandardné AirPods patria skôr ku priemeru, než ku špičke.

Cena

Predpokladáme, že Apple v tejto oblasti nebude špekulovať. AirPods 3 si zachovajú rovnakú cenu ako AirPods 2. Pohybovať sa bude medzi 180-200€, zatiaľ čo za špičkové AirPods Pro zaplatíte 249€. Takto je to nastavené aj dnes a evidentne to funguje.

Predstavenie

Aj keď nám to samozrejme nikto oficiálne nepotvrdil, hovorí sa, že Apple predstaví svoje nové slúchadlá v marci 2021, nakoľko to tak pri základnom modeli urobil aj v roku 2019. Nechajme sa prekvapiť.

Vymeníte ich za staré?

Na záver nás zaujíma váš názor, ktorý môžete napísať do komentára. Ak vlastníte AirPods 1 alebo AirPods 2, príde vám očakávané vylepšenie natoľko atraktívne, aby ste ich v blízkej budúcnosti vymenili za AirPods 3?

Prečítajte si tiež  Na internete sa objavil skutočný dizajn AirPods 3. generácie!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.