Na iOS 14 sa podarilo nainštalovať Jailbreak

Zdá sa, že ani spoločnosť Apple nemá nepremožiteľnú ochranu operačného systému iOS. Svoje o tom vie aj bezpečnostný expert @pattern_F_, ktorému sa podarilo spustiť funkčný Jailbreak na iPhone 11 s iOS 14.

Táto prekvapivá spáva okamžite obletela komunitu hackerov a viacero nezávislých zdrojov (cez Twitter) potvrdilo, že je pravdivá. „Útek z väzenia“ sa dá použiť na všetkých verziách systému od iOS 14 po iOS 14.3 s procesorom A12 Bionic (SoC) a novším.

Samotná chyba sa zakladá na zraniteľnosti „zero-day“, ktorú by mala spoločnosť Apple čiastočne opraviť už v najbližšom období. Ako dodáva šikovný hacker, v praxi môže tento nedostatok predstavovať obrovské bezpečnostné riziká pre používateľov iPhonu a iPadu po celom svete.

Pokiaľ ste sa tešili, ako si konečne odomknete smartfón, máme pre vás zlé správy. Autor Jailbreaku neplánuje sprístupniť svoju prácu pre verejnosť a naopak ju poskytol spoločnosti Apple kvôli nutnej oprave do budúcnosti.

Okrem toho zdôrazňuje, že problém je hardvérový a nie softvérový a aj preto nie je isté, či sa ho podarí vyriešiť formou aktualizácie systému. No, nechajme sa prekvapiť.

Prečítajte si tiež  iPhone zmenil spôsob, ako používame smartfóny!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJtwitter
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.