Známy vývojár Steve Moser prostredníctvom Twitter účtu oznámil, čo všetko plánuje Facebook zaviesť v najbližšom období. Podľa jeho krátkeho príspevku sa môžu používatelia iPhonov tešiť na podporu funkcie PiP (obraz v obraze), ktorá bola sprístupnená minulý rok v iOS 14.

V praxi sa jedná o možnosť, kedy viete video z aplikácie presunúť na pracovnú plochu, alebo ho sledovať pri používaní inej apky. Takisto sa dá aj zväčšovať alebo zmenšovať, premiestňovať a samozrejme úplne skryť (s tým, že zvuk a prehrávanie pokračuje ďalej).

Facebook a obraz v obraze

Táto funkcia je užitočná najmä pri aplikácií YouTube, kde ju však môžete používať len v rámci predplatného za YouTube Premium. Ináč nie je dostupná. Pokiaľ s ňou však príde Facebook, bude sa jednať o veľký bonus na strane sociálnej siete, nakoľko práve tá sa snaží vo veľkom pretláčať videá.

Aby toho nebolo málo, Steve Moser informoval aj o ďalších šikovných drobnostiach. Patrí sem napríklad funkcia, ktorá zakáže používateľom komentovať príspevky na 24h príbehoch. Pokiaľ máte veľa priateľov, pochopiteľne to nemusí byť vždy úplne ideálne a tento prepínač sa hodí aktivovať.

Na záver sa budete môcť pridať do miestností ako rečník alebo poslucháč. Bavíme sa samozrejme o konkurencii pre sociálnu sieť Clubhouse, no bližšie detaily nepoznáme.

Napíšte nám do komentára, či sa na vyššie uvedenú novinky tešíte. Budeme radi za všetky vaše postrehy a názory.

Prečítajte si tiež  Facebook prichádza s vlastnou platformou pre podcasty
Môže ťa zaujímať
- Reklama -