Len nedávno sme vám priniesli výber najlepších seriálových a filmových noviniek. Dnes pokračujeme výberom TOP 10 dokumentárnych filmov a seriálov, ktoré si môžete pozrieť na Netflixe. Ešte predtým, ako sa do toho pustíte, upozorňujeme, že sa nejedná o rebríček a poradie je čisto náhodné. Poďme na to.

História pre začiatočníkov (History 101)

(2020)

V krátkych lekciách dejepisu s kopou informačných grafík a archívnych záberov sa dozviete o vedeckých prelomoch, spoločenských hnutiach a objavoch, ktoré zmenili svet.

Koronavírus – máme jasno (Coronavirs, Explained)

Svet sa v roku 2020 zmenil. Tento dokumentárny seriál skúma pandémiu koronavírusu a usilovný boj proti nej. Seriál tiež skúma to, ako zvládať dopady chorôb na duševné zdravie.

Kam zmizla Madeleine McCann?  ( The Disappearance of Madeleine McCann)

Rok: 2019

Dej dokumentu podrobne mapuje prípad zmiznutia Madeleine McCannové, ktorá sa záhadne stratila počas rodinnej dovolenky v Portugalsku. Vyšetrovanie odhaľuje nové zistenie, ktoré počas dvanástich rokov vyplávali na povrch.

Nohami na zemi (Downd to Earth with Zac Efron)

Rok: 2020

Herec Zac Efron putuje po svete s expertom na wellness Darinom Olienom a zisťuje, ako docieliť zdravého a udržateľného života.

Night Stalker: Hon na sériového vraha (Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer)

Rok: 2021

Píše sa rok 1985 a dvaja neúnavní detektívi idú po krku jednému z najslávnejších sériových vrahov v celých amerických dejinách. Mini-serál Night Stalker rozpráva skutočný príbeh o tom, ako bol tento krutý zabijak prenasledovaný a postavený pred súd

Americká vražda: Rodina odvedľa (American Murder: The Family Next Door)

Rok: 2020

Autentické a bezprostredné zábery dokumentujú zmiznutie Shanann Wattsovej a jej dvoch malých detí. Dokument zobrazuje i hrozivé udalosti, ktoré potom nasledovali.

Rozhovory s vrahom: Výpoveď Teda Bundyho (Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes)

Rok: 2019

Aktuálne rozhovory, archívne zábery a audio nahrávky nadobudnuté v celách smrti tvoria šokujúci portrét nechválne známeho seriového vraha Teda Bundyho.

Dejiny nadávania (History of Swear Words)

Rok: 2021

History of Swear Worlds, vám v každej epizóde predstaví pôvod, históriu a dopady najznámejších anglických vulgarizmov. Nebudú chýbať vyjadrenia od odborníkov či vtipné komentáre komikov. Seriálom vás bude sprevádzať herec Nicolas Cage.

Sociálna dilema (The Social Dilemma)

Rok: 2020

Neviete odlepiť oči od sociálnych sietí? Nie ste v tom sami. Sú návykové – a nie je to náhoda. Boli tak navrhnuté. Odborníci na moderné technológie varujú pre sociálnymi sieťami, ktoré sami vytvorili.

Prečítajte si tiež  Netflix chystá reklamy, na ktoré sa budete chcieť pozerať

Na mieste činu: Zmiznutie v hoteli Cecil (Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel)

Rok: 2021

Dej dokumentárneho mini-seriálu Crime Scene slúži ako sonda do jedného z najtemnejších miest v Amerike. Prostredníctvom štyroch epizód budú divákom priblížené udalosti spojené so zmiznutím kanadskej vysokoškoláčky Elisy Lamovej, ktorá sa stratila počas pobytu v hoteli Cecil.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -