Len nedávno sme vám priniesli výber filmových a seriálových noviniek na Netflixe. Dnes pokračujeme výberom najlepších filmov, v ktorých hrá Kevin Spacey. Ešte predtým, ako sa do toho pustíte, upozorňujeme, že sa nejedná o rebríček a poradie je čisto náhodné. Poďme na to.

L.A. – Prísne tajné (L.A. Confidential)

Rok: 1997

Žáner: Dráma / Krimi / Mysteriózny / Thriller

Detektívovia Bud, Jack a Ed pátrajú v Los Angeles po páchateľovi niekoľkých vrážd. Patrí medzi ne aj krvavé prepadnutie v kaviarni Nite Owl a zvláštna smrť tajomnej krásky Susan. Ako keby medzi nimi existovala nejaká spojitosť.

Svet podľa Prota (K-PAX)

Rok: 2001

Žáner: Dráma / Sci-Fi

Doktor na psychiatrickej klinike sa pustí do stanovenia cudzincovej diagnózy. Cudzinec tvrdí, že je z planéty K-PAX a že je na Zemi len na návšteve. Vykazuje známky nevídanej inteligencie a má abnormálne vyvinutý zrak pre videnie v šere. Doktor sa však nechce zmieriť s tým, že cudzinec je mimozemšťan a podrobí ho hypnóze, na základe ktorej zistí pravdu.

Život Davida Galea (The Life of David Gale)

Rok: 2003

Žáner: Dráma / Krimi / Thriller

Profesor David Galea je zásadným kritikom absolútneho trestu. Zvláštnou zhodou okolností je však sám odsúdený a v cele smrti čaká na popravu. Tri dni pred jeho termínom sa rozhodne zverejniť svoj príbeh a dá exkluzívny rozhovor ambicióznej reportérke Bitsey Bloomovej. Súboj s časom sa môže začať.

Zvyčajní podozriví (The Usual Suspects)

Rok: 1995

Žáner: Dráma / Krimi / Mysteriózny / Thriller

Po únose kamiónu je päť zločincov zatknutých a podrobených výsluchu. Napriek tomu, že nikto z nich nie je vinný, majú v pláne pomstiť sa polícii. Operácia prebieha hladko, avšak potom sa ukáže, že za všetkým stojí majster zločinu – Keyser Söze.

Americká krása (American Beauty)

Rok: 1999

Žáner: Dráma

„Za rok budem mŕtvy,“ hovorí Lester Burnham, ktorý sa chystá vzbúriť proti všetkému, čo mu bráni v slobodnom živote – pokročilému veku, manželke, práci a dokonca aj vlastnému telu. Lester je inšpirovaný túžbou po príťažlivej kamarátke svojej dospievajúcej dcéry. Rozhodne sa dať výpoveď, začne cvičiť, kúpi si auto a konečne začne znovu žiť.

Pošli to ďalej (Pay It Forward)

Rok: 2000

Žáner: Dráma / Romantický

Trevor prišiel s nápadom, že pomôže trom neznámym ľuďom a namiesto toho, aby mu každý z nich pomoc oplatil, musia ju poskytnúť ďalším trom ľuďom. V rámci svojho projektu priviedol domov bezdomovca Jerryho a nechal ho prespať v garáži. Pomohol učiteľovi, ktorý mal tvár poznamenanú popáleninami a pokúsil sa dať dokopy so svojou matkou, ktorú sa súčasne snažil ochrániť pre svojim hrubým otcom Rickim.

Prečítajte si tiež  Nad Netflixom sa zmráka. Firma ruší seriály a prepúšťa zamestnancov
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJsvetapple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.