CEO Apple, Tim Cook môže už čoskoro navštíviť Biely dom spolu s generálnym riaditeľom spoločnosti Microsoft, Satyom Nadellom a ďalšími vedúcimi pracovníkmi rôznych technologických firiem.

Spoločne by mali s americkým prezidentom Joeom Bidenom diskutovať o tom, ako môžu technologické spoločnosť zlepšiť kybernetickú bezpečnosť obyvateľov USA a zároveň predchádzať online útokom zo zahraničia.

Ako uvádza agentúra Bloomberg, ktorá ako prvá informovala o tomto potencionálnom stretnutí, za stôl s prezidentom by si mali sadnúť aj vrcholoví manažéri spoločností Google, Amazon, IBM, Southern Company a JPMorgan Chase.

Podľa očakávaní nie sú podrobnosti ohľadom celej udalosti známe, pretože sa majú konať pod utajením za zatvorenými dverami.

Zdroje oboznámené s touto záležitosťou však medzičasom uviedli, že Biden chce diskutovať o úsilí spoločností na zlepšení rámca online bezpečnosti vo viacerých segmentoch, vrátane bankovníctva a sektorov energetiky či vodohospodárstva.

Stretnutie nasleduje po rozsiahlych kybernetických a ransomvérových útokoch na kritickú energetickú infraštruktúru vrátane spoločnosti Colonial Pipeline Co., ako aj poskytovateľov softvéru a cloudov, ako sú Microsoft a SolarWinds Corp., ktorých sa do značnej miery dopúšťajú kybernetické skupiny so sídlom v Rusku a Číne.“ – Bloomberg

Apple žiada Donalda Trumpa aby ukončil obchodnú vojnu s Čínou. - svetapple.sk

Tim Cook sa už v minulosti niekoľkokrát stretol s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Vo svete politiky má svoje miesto, nakoľko vedie najhodnotnejšiu technologickú spoločnosť na svete.

Prečítajte si tiež  Instagram prináša dôležitú zmenu. Lajky z príbehov už nebudú zahlcovať váš chat
Môže ťa zaujímať
- Reklama -