Nie je náhoda, že inteligentné hodinky od spoločnosti Apple z času na čas zachránia ľudské životy. Pokiaľ ich totiž máte na ruke a správne si ich nastavíte, pravidelne vás sledujú a zapisujú rôzne dáta. Aj preto by ste mali vedieť, ako na Apple Watch alebo iPhone zobraziť históriu srdečného tepu. Budete mať tak lepší prehľad o tom, ako sa vaše srdce správa v rôznych situáciách.

Takto Apple opisuje prácu Apple Watch vo svojom dokumente podpory:

„Apple Watch merajú vašu srdcovú frekvenciu počas celého dňa, keď ste v pokoji, a pravidelne pri chôdzi (Apple Watch Series 1 alebo novšie).

Keďže Apple Watch sledujú tieto údaje na pozadí na základe vašej aktivity, čas medzi týmito meraniami sa môže líšiť. Apple Watch tiež vypočítajú vašu dennú pokojovú tepovú frekvenciu a priemernú rýchlosť chôdze na základe korelácie merania tepovej frekvencie na pozadí s údajmi akcelerometra, ak je k dispozícii dostatok údajov.“

Repasovaný iPhone v TOP stave môžete mať vďaka ITya už za 149 € vrátane záruky!

Postup ako na Apple Watch zobraziť históriu srdcového tepu

Zdroj: 9to5mac
  • Prejdite do aplikácie Srdce na hodinkách Apple Watch.
  • Zobrazí sa vaša aktuálna srdcová frekvencia.
  • Potiahnite prstom nahor alebo nadol pomocou digitálnej korunky.
  • Teraz môžete vidieť svoju pokojovú srdcovú frekvenciu, srdcovú frekvenciu pri chôdzi, srdcovú frekvenciu pri cvičení a údaje o zotavení srdcovej frekvencie (ak ste nedávno cvičili).

Postup ako na iPhone zobraziť históriu srdcového tepu

Zdroj: 9to5mac
  • Otvorte aplikáciu Zdravie na iPhone.
  • Ťuknite na kartu Zdravotné dáta v pravom dolnom rohu a potom ťuknite na položku Srdce.
  • Na hlavnej stránke uvidíte rôzne kategórie srdcovej frekvencie. Ťuknutím na jednu z nich zobrazíte svoju históriu.
  • V hornej časti môžete zmeniť obdobie.
  • V spodnej časti sa zobrazia zvýraznenia srdcovej frekvencie a ďalšie informácie o jednotlivých typoch údajov o srdcovej frekvencii.
  • Ďalej sa v hlavnej časti Srdce zobrazia ďalšie údaje, napríklad výsledky EKG a upozornenia na nízku/vysokú/nepravidelnú srdcovú frekvenciu.

Nezabúdajte na to, že Apple Watch majú veľmi presné senzory a dokážu zachytávať naozaj vierohodné dáta. Ak sa u vás teda prejaví akákoľvek srdečná anomália, prípadne sa opakuje, navštívte pre istotu svojho lekára.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Dokopy nás sleduje viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Prečítajte si tiež  Návod: Šoférujete a nechcete byť nikým vyrušovaní? Zmeňte si správu automatickej odpovede!

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.