Nedávno zverejnená patentová prihláška prezrádza, že spoločnosť Apple hľadá spôsoby, pomocou ktorých by AirPods dokázali overovať svojich majiteľov. Aj keď to znie trochu zvláštne, v skutočnosti môže byť tento nápad veľmi prínosný.

V patentovej prihláške Apple vysvetľuje, ako môžu slúchadlá AirPods overovať používateľov pomocou iných zariadení v okolí, ultrazvukových signálov, rozpoznávania hlasu a a ďalších možností.

Ak sa pýtate, na čo by to bolo dobré, odpoveď je úplne jednoduchá. Funkcia by dokázala zvýšiť zabezpečenie zariadenia, pričom to by nemuselo fungovať pre osoby, ktoré nemajú oprávnenie na jeho používanie. Inými slovami, ak by vám niekto ukradol AirPods, boli by mu na nič.

Ako by AirPods mohli zistiť, či ste ich majiteľom?

AirPods Apple WatchNa overenie používateľa Apple navrhuje prehrávanie a prijímanie ultrazvukových zvukov v slúchadlách: „Napríklad rôzne charakteristiky ucha používateľa poskytujú ozvenu ultrazvukového signálu, ktorá je pre používateľa jedinečná.“. Predstavte si teda, že by vaše AirPods používali autentifikačnú technológiu podobne ako iPhone (Face ID / Touch ID) alebo Apple Watch (Kód).

Prečítajte si tiež  Recenzia: Kúpil som repasovaný iPhone XS Max so zárukou od tejto spoločnosti. Oplatilo sa?

„Tvary na povrchu zvukovodu používateľa môžu spôsobiť, že sa ultrazvukový signál odrazí od povrchu a vytvorí ozvenu s podpisom, ktorý je spojený s používateľom. Napríklad používateľ s väčším zvukovodom môže mať za následok ozvenu s dlhším časom dozvuku ako používateľ s menším zvukovodom.“

Apple dodáva, že AirPods by mohli využívať aj informácie získané o chôdzi a hlase používateľa z gyroskopov, akcelerometrov a mikrofónov. Zdá sa teda, že Apple pracuje na naozaj revolučných technológiách, ktoré sa nám predstavia možno už v najbližších rokoch. Netreba totiž zabúdať, že stále ide len o patent, ktorý nemusí byť nikdy využitý. Nápad je to ale zaujímavý, čo poviete?

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -