Okrem originálneho iPadu s lightning konektorom sa zub času podpísal aj na jednom z jablkových smartfónov. Spoločnosť Apple dnes aktualizovala svoj zoznam historických a zastaraných produktov a pridala doň iPhone 6 Plus, keďže od posledného predaja tohto zariadenia uplynulo viac ako päť rokov.

Prečítajte si tiež  iPhone 6 Plus po dvoch mesiacoch na dne mora stále fungoval!

Telefón iPhone 6 Plus bol prvýkrát uvedený na trh ešte v septembri 2014 spolu s telefónom iPhone 6 a jeho predaj bol ukončený v septembri 2016 po uvedení nástupcov v podobe iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Jeho menší kolega v podobe iPhone 6 sa na tento zoznam zatiaľ nedostal, pretože bol v predaji o čosi dlhšie.

Apple obnovilo predaj iPhonu 6 v roku 2017 ako iPhonu strednej triedy a bol k dispozícii až do septembra 2018. Z tohoto dôvodu bude trvať ešte približne dva roky, kým bude označený ako vintage produkt a pridá sa k iPhonu 6 Plus.

iPhone 6 Plus

Telefóny z modelovej rady 6 boli pozoruhodné tým, že ako prvé zariadenia ponúkali podporu služby Apple Pay. V tomto roku spoločnosť Apple taktiež prvýkrát ponúkla iPhone vo viacerých veľkostných variantoch. Od uvedenia iPhonu 6 a 6 Plus na trh Apple pokračuje v stratégii vydávania viacerých veľkostí až dodnes.

Spoločnosť Apple prestala podporovať iPhone 6 a 6 Plus softvérovými aktualizáciami ešte v roku 2019 s uvedením systému iOS 13. Už onedlho by sme sa mali dočkať nového prírastku v podobe iPhonu SE tretej generácie. Na ktorý z iPhonov si spomínate najviac a ktorý bol váš prvý? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti a postrehy.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -