Ako uvádza portál 9to5mac na základe analýzy od Strategy Analytics, spoločnosti Apple sa v Európe za uplynulé obdobie neobvykle darí. Hoci ľudia na starom kontinente stále nakupujú prevažne Androidy, aj iPhone si tu postupne buduje svoju vlastnú cestu.

Prečítajte si tiež  Svoj MacBook Pro M1 som oblial kávou. Čo sa presne pokazilo, kto ho opravil a ako som ušetril stovky eur?

Aby sme boli presnejší, rast iPhonu bol v Európe v roku 2021 na úrovni až 11 %, čo zďaleka nie je zanedbateľné číslo. Technologický gigant si vďaka tomu získal 23 % trhový podiel a postupne sa približuje ku Samsungu na prvom mieste.

Apple sa pomaly doťahuje na Samsung 

9to5Toys.com

Juhokórejský gigant je na európskom trhu stále jednotka a Apple naň stráca cca 6 %. A napriek tomu, že v súčasnosti drží vysoký 29 % trhový podiel, v roku 2021 zaznamenal pokles o 1 %. To sa nemusí zdať ako výrazné číslo, no v praxi predstavuje milióny kusov zariadení.

Zaujímavé je tiež to, že značka Realme sa vôbec po prvý raz zaradila do prvej päťky a získala 3 % podielu na trhu. Oproti minulému roku vzrástol jej podiel o šialených 500 %.

Uvidíme, ako sa spoločnosti Apple bude dariť v Európe naďalej. iPhone je čoraz dostupnejší a aj to je možno dôvod, prečo tak rýchlo naberá na popularite. V roku 2022 by sa mohlo bez problémov predať cez 200 miliónov kusov čomu určite pomôže aj iPhone SE 3. generácie.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -