To, že služby hýbu svetom nie je žiadnou novinkou ani vo svete elektroniky a technológií. Predplatné členstvá zarábajú firmám rozprávkové peniaze a spoločnosti preto aj naďalej skúmajú možnosti, ako tento trend ešte viac posunúť vpred. Spoločnosť Apple plánuje zásadnú zmenu spôsobu, akým zákazníci nakupujú jablkové produkty. Firma totiž plánuje umožniť používateľom kupovať iPhony a iPady na základe mesačných poplatkov.

Prečítajte si tiež  Služby zarábajú spoločnosti Apple miliardy. V budúcnosti budú ešte lepšie ako dnes

Nový program je opisovaný ako zatiaľ najväčší krok spoločnosti Apple v oblasti automaticky opakovaného predaja. Aspoň toto vyjadrenie vyplýva z podkladov od agentúry Bloomberg. Apple v súčasnosti umožňuje zákazníkom financovať takmer akýkoľvek nákup hardvéru (v USA) pomocou karty Apple Card. Firma tiež prevádzkuje iPhone Upgrade Program v spolupráci s Citizens Bank, ktorý umožňuje používateľom získať nový iPhone každých 12 mesiacov.

Predstave si, že namiesto vyplácania iPhonu či iPadu v hotovosti by ste sa jednoducho stali členom „hardvérového predplatného“ a zariadenie by ste si jednoducho prenajímali podobne ako v prípade Upgrade Programu.

Táto nová služba predplatného hardvéru by mohla byť spustená už koncom tohto roka pričom v správe sa uvádza, že prvá vlna by sa mala týkať iPhonov. Apple by tak zosúladilo nakupovanie digitálnych produktov a fyzického hardvéru do jedného balíka, čo by výrazne posunulo ponuku portfólia služieb.

Je Vám určite jasné, že štartovacou krajinou (ak nie aj finálnym tranzitom) budú Spojené štáty. Následne by sa mohol program spojiť so službami ako Apple One a Apple Care, ktoré v súčasnosti existujú nezávisle od seba.

Prečítajte si tiež  Trhový podiel Apple TV+ stále rastie. Jablková služba dobieha HBO Max

Apple sa zatiaľ k tejto téme nevyjadrilo, no ako poznáme giganta z Cupertina, určite sa na to poriadne pripraví. Čo by ste na takúto službu povedali vy? Mali by ste záujem o predplatenie hardvérového členstva? Dajte nám vedieť v komentároch.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -