Počítače Mac sa v posledných rokoch zamerali na výkon, ktorý je vďaka platforme ARM v niektorých prípadoch až ťažko uveriteľný. Softvérové spoločnosti to samozrejme môžu naplno využiť a spoločnosť Adobe to pravidelne robí. Najnovšie oznámila oficiálnu podporu programu After Effects aj pre Macy s procesorom M1.

Pokiaľ vlastníte podobný počítačítač, samozrejme, že z toho budete okamžite ťažiť výhody. Podľa vývojárov totiž program dosahuje až štyrikrát vyššiu rýchlosť vykresľovania na najnovších high-endových Macoch postavených na platforme Apple Sillicon v porovnaní so staršími špičkovými Macmi, v ktorých sa nachádzal procesor od Intelu.

Aby sme boli presnejší, testovanie prebiehalo konkrétne s procesorom M1 Ultra a spoločnosť Adobe dokázala optimalizovať svoj program tak, aby vedel v rámci viac-snímkového vykresľovania využívať všetky dostupné jadrá čipu. Na všetko slúži funkcia multi frame rendering.

Medzi ďalšie výhody aktualizácie patrí jej okamžité spustenie, čo znamená, že už nebudete musieť čakať niekoľko desiatok sekúnd na to, kým sa načíta. Za zmienku tiež stojí rýchlejšia práca so všetkými video-formátmi, na ktorú sú čipy M1 od základov pripravené.

Keď sa render dokončí, môžete si nastaviť upozornenie, ktoré vám zobrazí váš iPhone alebo hodinky Apple Watch. Vy si tak zatiaľ môžete odskočiť na kávu a nemusíte neustále čakať na to, kým sa program dostane do finišu. Update bude k dispozícii pre všetkých používateľov v najbližších dňoch.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Prečítajte si tiež  iPhonu sa stále nafukuje baterka!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -