Aj keď sú Apple fanúšikovia „svojej“ značke verní, z času na čas sa stane, že niektorí z nich vyskúša riešenie od konkurencie. No a presne preto dnes spoločnosť Google vydala novú aplikáciu pre iOS. Za úlohu má zjednodušiť prechod na vaše nové zariadenie s operačným systémom Android.

Softvér s názvom „Switch to Android“ podľa popisu dokáže bezpečne presunúť dôležité dáta z jedného zariadenia do druhého bez ďalších komplikácií. Všetko prebieha rýchlo a samozrejme jednoducho.

Google už za týmto účelom používa internetovú stránku Switch to Android, avšak aplikácia by mala celý proces zjednodušiť. Medzi súbory, ktoré sa budú dať týmto spôsobom ľahko presunúť patria fotografie, videá, kontakty a udalosti v kalendári.

Apple má takisto svoje vlastné riešenie s podobným názvom 

Unsplash / Jeremy Bezanger

Spoločnosť Apple využíva za rovnakým účelom špeciálnu internetovú stránku, no takisto ešte dávnejšie implementovalo do internetového obchodu Play aplikáciu Move to iOS.

Táto apka dokáže preniesť z vášho Androidu do iOS kontakty, históriu správ, fotografie a videá, webové záložky, e-mailové účty a kalendáre. Dá sa teda povedať, že rovnako zásadným spôsobom uľahčí prechod z jednej platformy na druhú.

Prečítajte si tiež  Recenzia: Kúpil som repasovaný iPhone XS Max so zárukou od tejto spoločnosti. Oplatilo sa?

Google svoju novú apku zatiaľ nesprístupnil po celom svete ale iba v USA a na niekoľkých ďalších trhoch. Aj to je dôvod, prečo si ju zatiaľ nemôžete stiahnuť na Slovensku. Každopádne je len otázkou času, kedy Switch to Android dostane aj ku nám a pravdepodobne nás od toho delia týždne, nanajvýš mesiace. Nechajme sa prekvapiť.

‎Switch To Android v1
‎Switch To Android v1
Developer: Google
Price: Free
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot
  • ‎Switch To Android v1 Screenshot

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.