Pred pár dňami sme vás v našom veľkom článku o GTA 6 informovali o masívnom úniku videí, ktoré sa týkali tejto pripravovanej hry. V danom čase sme si ešte neboli istí tým, do akej miery sú dané zábery skutočné. Ako sa však zdá, naozaj išlo o „leak“, ktorý v hernom svete nemá obdoby. Potvrdili to totiž samotní vývojári.

Viac ako 3,4 GB súbor obsahoval cez 90 rôznych videí, ktoré zachytávali nedokončenú vývojársku verziu hry. Prezrádzali to napríklad nedokonalé textúry, animácie, pohyby atď. Na strane druhej sme však na záberoch mohli vidieť Vice City či ženskú postavu, za ktorú by malo byť možné v sérii Grand Theft Auto hrať vôbec po prvýkrát.

Prvá indícia toho, že zábery by mohli byť skutočné však prišla priamo zo strany spoločnosti Take 2 Interactive, pod ktorú patrí štúdio Rockstar Games.

Samotné videá totiž začali miznúť z video-platformy YouTube, pričom práve Take 2 Interactive podal sťažnosť na porušenie autorských práv. Stále však nešlo o oficiálne vyjadrenie. Toho sme sa dočkali až dnes a jeho znenie prekvapilo snáď úplne všetkých.

Únik GTA 6 bol skutočný. Potvrdilo to oficiálne vyjadrenie od Rockstar Games

Štúdio Rockstar Games zverejnilo počas dnešného dňa na svojom Twitter účte oficiálne vyhlásenie, v ktorom potvrdilo, že na videách, ktoré v priebehu niekoľkých hodín obleteli celý svet, sa skutočne nachádzala ranná fáza doposiaľ nepredstaveného pokračovania hry GTA 6.

GTA 6 únik
Zdroj: Teapotuberhacker

„Nedávno sme sa stali obeťou narušenia siete, pri ktorom neoprávnená tretia strana získala prístup k dôverným informáciám z našich systémov vrátane prvých záberov z vývoja ďalšej hry Grand Theft Auto,“ Napísalo štúdio svojim fanúšikom.

Správa pokračovala nasledovným textom. Sme nesmierne sklamaní, že sme sa s vami všetkými takto podelili o podrobnosti o našej ďalšej novinke. Naša práca na ďalšej hre Grand Theft Auto bude pokračovať podľa plánu a my sme naďalej odhodlaní poskytnúť vám, našim hráčom, zážitok, ktorý skutočne prekoná vaše očakávania.“

https://www.youtube.com/watch?v=wy-FIvPck0I

Rockstar Games je vydierané a nemôže to brať na ľahkú váhu

Podľa pôvodných informácií mal hacker „teapotuberhacker“ získať prístup aj ku zdrojovým kódom GTA 6, ktoré si stiahol a v súčasnosti s nimi (podľa vlastných slov) disponuje.

Zo začiatku sme tomu neprikladali veľkú pozornosť, avšak vzhľadom na pravdivosť úniku ide o obrovský problém a hrozbu pre štúdio Rockstar Games.

GTA 6 únik
Zdroj: Teapotuberhacker

Teapotuberhacker vývojárov vyzýva, aby sa s nim dohodli. V opačnom prípade sa môže stať, že všetky nadobudnuté dáta zverejní na internete, čo by narobilo obrovskú škodu. Pokiaľ bude mať Rockstar Games záujem o dohodu, kontaktovať ho má prostredníctvom e-mailovej adresy.

Prečítajte si tiež  iPhone 15 Pro prekoná každý Android na kilometre ďaleko. Výkon čipu A17 Bionic unikol na internet a je extrémny

To ako celý tento prípad napokon dopadne je v súčasnosti vo hviezdach. Každopádne informácie o tom, že išlo o jeden z najväčších únikov v hernom priemysle môžeme brať konečne vážne.

Dajte nám vedieť do komentára, či už sa tešíte na GTA 6.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

 

Môže ťa zaujímať
- Reklama -