Spoločnosť Apple sa dnes postarala o predtavenia hneď niekoľkých zaujímavých kúskov. Okrem upgradu nadupaného iPadu Pro a novej cenovo dostupnejšej Apple TV sme sa dočkali aj 10. generácie základného iPadu. V poslednom prípade si pre nás jablková firma prichystala zaujímavú novinku. Nový iPad 10 je vôbec prvý model iPadu s prednou kamerou orientovanou na šírku.

Prečítajte si tiež  Apple iHome Koncept

Ako sa podľa odhadov očakávalo, predná kamera nového iPadu sa teraz nachádza uprostred pravého rámčeka zariadenia. Pri držaní na šírku alebo pripojení k príslušenstvu, ako je Magic Keyboard Folio, je tak kamera priamo v strede zorného poľa používateľa. Táto orientácia môže pomôcť pri volaní cez FaceTime alebo pri nahrávaní videí na sociálne siete.

Ultraširokouhlá predná kamera s 12 Mpx snímačom a 122-stupňovým zorným poľom naviac podporuje funkciu Center Stage. Tá má za úlohu automaticky otáčať a približovať snímaný objekt, aby bol obraz sústredený stále na používateľa či sledovaný predmet. Okrem toho je predná kamera totožná s kamerou iPadu deviatej generácie až na výnimku v podobe podpory Smart HDR 3.

iPad 10. generácie s videohovorom FaceTime na obrazovke
Zdroj: Apple

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -