Spoločnosť Apple počas včerajšieho večera predstavila niekoľko nových produktov, medzi ktorými bol aj iPad 10. generácie.

Zariadenie síce dostalo prepracovanejší a modernejší dizajn, no rovnako aj vyššiu cenovku, čo určite nepotešilo slovenských fanúšikov.

Už na prvý pohľad je jasné, z akého tabletu táto novinka vychádza. Vizuálom aj hardvérom je to iPad Air 4. generácie, ktorý spoločnosť Apple predstavila ešte v roku 2020.

A aj keď by ste si mohli myslieť, že ide o to isté, len trochu vylepšené zariadenie, opak je pravdou. Technologický gigant tu nepekne šetril.

Bez antireflexnej vrstvy 

Nový iPad 10. generácie od spoločnosti Apple
Zdroj: Apple

iPad 10 prináša viacero obmedzení, aby sa dostatočne odlíšil od svojho drahšieho bračeka. Podporuje napríklad len Apple Pencil prvej generácie, takže na druhú generáciu s magnetickým nabíjaním na bočnej hrane môžete zabudnúť. Nie je to však všetko.

Zobrazovacia jednotka nemá ani špeciálnu antireflexnú vrstvu, ktorá je pri iných iPadoch dlhoročným štandardom.

Pokiaľ teda s iPadom 10 vyjdete do exteriéru na slnko, môžete mať problémy so sledovaním obsahu na displeji kvôli výrazným odleskom. Tie tu nie sú nijakým spôsobom minimalizované.

Ak chcete robiť s grafikou, kúpte si drahší model 

iPad 10 displej
Zdroj: Apple

Pri displeji ešte zostaneme. Ak pracujete s grafikou a potrebujete čo najvernejšie farby, iPad 10. generácie určite nie je pre vás. Zariadenie más síce kvalitnú Retinu s vysokým rozlíšením 2360 x 1640 pixelov (264ppi)., no nepodporuje farebné spektrum P3, ale iba sRGB.

Čerešničkou na torte je potom to, že zobrazovacia jednotka nie je podľa internetovej stránky spoločnosti Apple plne laminovaná. To v praxi znamená, že medzi displejom a sklenenou dotykovou plochou sa nachádza drobný priestor, pretože tieto dva komponenty nie sú navzájom spojené špeciálnym lepidlom.

Rovnaké riešenie mal aj iPad 9. generácie, ktorý zostáva v predaji za oveľa priaznivejších 349 €. Možno ide predsa len o rozumnejšiu voľbu…

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner
Prečítajte si tiež  iPady v samoobslužnom automate? Áno už aj to existuje!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -