Pokiaľ neviete čo s peniazmi, máme pre vás jeden tip. Do aukcie sa totiž dostali sandále, ktoré patrili zakladateľovi spoločnosti Apple Stevovi Jobsovi.

V dražbe ich môžete získať spolu s NFT obrazom a rovnako aj knihou, v ktorej sa novátor spomína.

Ako píše Appleinsider, aukčná sieň Julien’s Auctions zaradila do ponuky staré obnosené sandále, pri ktorých sa očakáva, že sa predajú za približne 60 000 až 80 000 dolárov.

A aby bol celý obchod ešte zaujímavejší, k opotrebovaným a obnoseným sandálom je priložená aj ich 360-stupňová digitálna reprezentácia (NFT).

Bonusom je tiež vyššie spomínaná kniha s názvom „213 najdôležitejších mužov v mojom živote“ od Jeana Pigozziho, pričom Steve Jobs je jedným z nich.

Na samotnú aukciu zatiaľ reagovali iba dvaja záujemcovia, pričom v súčasnosti sa nachádza na hranici 22 500 $. Pokiaľ sa chcete pridať aj vy, kliknite na tento odkaz.

Sandále od spoločnosti Birkenstock

Sandále Steva Jobsa
Zdroj: Julienslive Auctions

Sandále, ktoré nosil zakladateľ spoločnosti Apple vyrobila spoločnosť Birkenstock. Steve Jobs ju obdivoval, nakoľko jej produkty dlhé roky nosil a často ich aj rozdával svojim známym. Podľa aukčnej siene Julien’s Auctions napríklad dnes dražené sandále daroval svojmu domácemu manažérovi Markovi Sheffovi.

To, že sandále skutočne pôvodne vlastnil Steve Jobs potvrdila aj Chrisann Brennanová, matka jeho dcéry Lisy pre nemecké vydanie magazínu Vouge.

„Sandále boli súčasťou jeho jednoduchej stránky… boli jeho uniformou,“ hovorí Brennanová v rozhovore. „Na uniforme je skvelé to, že sa nemusíte starať o to, čo si ráno oblečiete. Preto boli pre neho sandále Birkenstock také dôležité,“ doplnila a prezradila, že to bol vždy ten istý model. „Šedohnedé semišové sandále so širokými remienkami“ – dodnes známe pod názvom ‚Arizona‘.“

Na záver len chceme pripomenúť náš SvetApple bazár, v ktorom dnes nájdete viac ako 500 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner
Prečítajte si tiež  "Stretnúť sa so Stevom Jobsom bolo ako stretnúť sa s pápežom"
Môže ťa zaujímať
- Reklama -