Ešte pred mesiacom bola situácia s hernou konzolou PlayStation 5 skutočne mizerná. Záujemcovia na celom svete vrátane Slovenska čakali na zariadenie týždne a museli zaň platiť premrštené čiastky. Ako sa však ukazuje, situácia sa v priebehu času mení a výrazne zlepšuje.

Sony pravdepodobne dokázalo zvýšiť výrobné kapacity, nakoľko v januári 2023 je herných konzol PS5 viac ako dostatok. Cena zariadenia na Slovensku dokonca pomerne výrazne klesla, čo si môžete skontrolovať tu..

Za lacnejšie prevedenia bez Blue-Ray mechaniky zaplatíte 619,99 € a za drahšiu verziu s mechanikou 659 €. To je v priemere o cca 50 – 100 € menej, než začiatkom septembra 2022. Zmena prišla ako blesk z jasného neba.

Sony na konferencii CES 2023 uviedlo aj nové štatistiky, v ktorých potvrdilo, že o PlayStation 5 je stále obrovský záujem. Zákazníci z celého sveta si vraj konzolu kúpili už v počte 30 miliónov kusov a predajné čísla stále rastú.

Zaujímavý je tiež údaj, ktorý hovorí o tom, že až 5 miliónov kusov z celkového počtu predaných herných konzol PS5 sa podarilo predať v posledných dvoch mesiacoch minulého roka (november a december), kedy Sony zrejme rozšírilo svoje výrobné kapacity.

Hľadáte kvalitný kryt pre svoj iPhone? Na Loopi.sk ho nájdete. Ekologické kryty štartujú na sume 9,99 € a obľúbené transparentné kryty na sume 14,99 €. Svoju objednávku môžete zaplatiť aj cez Apple Pay a zásielka k vám bude odoslaná už niekoľko hodín po objednávke. Tak na čo ešte čakáte? (Reklama)

PlayStation 5 má zásadný technicky problém 

PlayStation 5 problém s tekutým kovom
Zdroj: Unsplash / Ben Iwara / Twitter / GamersNexus (úprava redakcie)

Ak teda máte záujem o toto zariadenie, teraz máte skvelú príležitosť aby ste si ho kúpili. Musíme vás ale upozorniť, aby ste si dávali pozor na spôsob jeho umiestnenia. Nedávne správy totiž odhalili, že PlayStation 5 trpí zásadným technickým nedostatkom.

Pokiaľ ho umiestnite do vertikálnej polohy tak, ako to na propagačných materiáloch ukazuje sám výrobca, hrozí vám, že sa konzola po čase úplne pokazí a nebude fungovať.

Dôvodom je gravitácia, ktorá si príliš nerozumie s tekutým kovom použitým v procesore. Ten tu nahrádza teplovodivú pastu a po čase uniká ku zvyšným komponentom, kde dokáže narobiť nepeknú šarapatu.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Kúpte si Huawei Watch GT 3: Štýlové hodinky získate v zľave za super cenu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -