Najväčšie technologické spoločnosti neustále vymýšľajú spôsoby, ako sa priblížiť ku svojim zákazníkom. Výnimku netvorí ani juhokórejský Samsung, ktorý už o pár týždňov predstaví Samsung Galaxy S23 v troch samostatných prevedeniach.

Hľadáte kvalitný transparentný kryt pre svoj iPhone? Na Loopi.sk ho nájdete. V ponuke je za skvelú cenu a zaplatiť zaň môžete rýchlo a bezpečne cez Apple Pay. (reklama)

A hoci sa na to komunita Android používateľov teší, pravdepodobne sa bude musieť zmieriť s tým, že nástupcovia týchto modelov prídu v trochu inej zostave. Téme sa venoval portál AndroidAuthority.

Samusng Galaxy S24 bude v jednej veci iný

Samsung galaxy s24
Zdroj: HollNDI

Aby sme to upresnili, spoločnosť Samsung už nechce v roku 2024 predstavovať tri samostatné vlajkové lode pod modelovým označením Galaxy S24 ale iba dve zariadenia. Jedno prevedenie teda bude musieť z ponuky vypadnúť.

A ak ste si mysleli, že to bude najlacnejší model Galaxy S24, tak ste na omyle. Jeho predchodcovia sa predávajú veľmi dobre, čo sa však nedá povedať o zariadeniach s označením S22+. Samsung v ich prípade zaznamenal iba 17 % záujem zo strany zákazníkov, čo je v porovnaní so zvyšnými dvoma verziami príliš slabé.

Len pre predstavu, Samsung Galaxy S22 predstavuje až 45 % všetkých objednávok a absolútny vrchol ponuky, Samsung Galaxy S22 Ultra potom zvyšných 38 % objednávok.

Aj to je možno dôvod, prečo Samsung vyradil z vývoja pre rok 2024 zariadenie s kódovým označením „DM2“ ale ponechal v ňom iba modely „DM1“ a „DM3“. Pre pluskovú verziu jednoducho v ponuke nie je priestor a výrobca ju chce zjednodušiť a zjednotiť.

iPhone 14 Plus môže dopadnúť rovnako. Dnes sa pre nezáujem predáva 200 € pod cenu

iPhone 14 Plus vo fialovej farbe - displej a operačný systém iOS 16
Zdroj: AppleInsider

Určite sa teraz pýtate, čo s tým má vlastne spoločné spoločnosť Apple. Odpoveď je taká, že vlastne celkom dosť. Táto firma predáva hneď štyri smartfóny (dva drahšie a dva lacnejšie) v rámci každej jednej generácie.

A zatiaľ čo sa iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max predávajú ako na bežiacom páse, o lacnejší iPhone 14 Plus so 6,7″ displejom nieje taký záujem. Len pre upresnenie, firma toto zariadenie oficiálne začala predávať za 1 149 €, no dnes ho zoženiete o 200 € lacnejšie! Skoro nikto ho nechce.

Dôvodom je pravdepodobne nešťastná cenová politika ale aj samotné zariadenie, ktoré je takpovediac navyše. Netreba totiž zabúdať, že Applu sa v minulosti nedarilo ani s iným „štvrtým“ modelom, ktorý niesol označenie „mini“.

iPhone 14 Plus vo fialovej farbe a iPhone 14 v modrej farbe vedľa seba (porovnanie)
Zdroj: Apple Insider

Inými slovami, v roku 2024 sa pri iPhone 16 môže ľahko stať to, že Apple opustí 6,7″ dostupnejšie zariadenie a neponúkne náhradu. V praxi si tak zákazník bude môcť kúpiť buď iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max / Ultra alebo základný iPhone 16. Nechajme sa prekvapiť.

Prečítajte si tiež  Foxconn chce, aby ste dostali svoj iPhone 14 Pro do Vianoc. Pracovníkom, ktorí ušli z továrne ponúka bonus. Ten je smiešny

Dajte nám vedieť do komentára, či by vám takéto riešenie dávalo zmysel. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -