MacBook Air M1 síce nie je žiadnou novinkou no vzhľadom na výkon jeho procesora M1 a moderný dizajn dáva dokonalý zmysel aj v roku 2023. Tento počítač je stále aktuálny a pokiaľ ho chcete do kancelárie alebo na študentský internát, s jeho nákupom neurobíte krok vedľa. Teraz to platí dvojnásobne, pretože sa dá kúpiť za perfektnú cenu.

MacBook Air M1 Apple oficiálne predáva za 1 199 €, čo je vzhľadom na jeho vek pomerne dosť. Iní predajcovia však šli s cenou dávno dole a aj vďaka tomu teraz tento fenomenálny počítač zoženiete už od cca 920 € po kliknutí na tento odkaz. Na nákupe teda ušetríte skoro 300 €, ktoré môžete investovať do niečoho iného.

Zariadenie je v zlatej farbe a ponúkne vám špičkový výkon, kvalitný displej s vysokým rozlíšením a tiež výdrž batérie na úrovni až 17 hodín. Vďaka tomu ho nemusíte nabíjať ani raz denne. Sú ľudia, ktorým MacBook Air M1 vydrží 2 – 3 dni na jedno nabitie.

Počítač má tiež nádherný hliníkový dizajn a 2 USB-C portmi. To je z nášho pohľadu snáď jediná slabá stránka no ak budete potrebovať vyriešiť tento problém, všetko sa to dá pomocou dodatočného hubu. Ten kúpite po kliknutí na tento odkaz od cca 65 €. S počítačom vďaka nemu ľahko prepojíte SD kartu, klasické USB-A či HDMI.

MacBook Air M1 je dnes v podstate ten najlacnejší MacBook, aký si môžete kúpiť. Z nášho pohľadu sa ale bežnému používateľovi oplatí azda najviac. Zariadenie má tiež lepšiu nožnicovú klávesnicu, na ktorej sa pohodlne píše a oproti novšej generácii s procesorom M2 zas o toľko technológií neprídete.

MacBook Air M1
Zdroj: YouTube / Tech Gear Talk (úprava redakcie)

Áno, nástupca je výkonnejší, má tenšie rámčeky okolo displeja, trochu iný dizajn a 18 hodinovú výdrž na jedno nabitie no jeho cena štartuje na úrovni skoro 1 300 € (pôvodne 1 499 €).

Aj po zľave zaň teda zaplatíte o skoro 300 – 400 € viac, ako za model M1 a polepšíte si len o trochu. Každý ale musí urobiť rozhodnutie sám. Dajte nám vedieť do komentára, ktorý počítač by ste brali vy. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

MacBook Air M2
Zdroj: YouTube / ЗЕ МАККЕРС

Poznámka: Ponuky bývajú časovo / skladovo obmedzené. Cena zariadení sa v priebehu času mení a ak čítate tento článok o niekoľko desiatok hodín alebo dní neskôr, môže sa stať, že nebude korešpondovať s tým, čo sa nachádza v texte. 

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple chystá nový MacBook Pro 14" / 16". Počítač bude predstavený ešte tento rok
Môže ťa zaujímať
- Reklama -