Spoločnosť Apple v roku 2020 predstavila MagSage systém nabíjania, ktorý si okamžite osvojili používatelia po celom svete. Práve pomocou tejto bezdrôtovej magnetickej technológie môžete svoj iPhone nabíjať rýchlejšie, než cez klasické Qi podložky. A hoci sa bežne predáva za pomerne vysokú cenu, teraz sa dá kúpiť v cca tretinovom zvýhodnení. Navyše existuje dobrá alternatíva, ktorá je ešte o polovicu lacnejšia.

Bežná cena za originál MagSafe nabíjačku štartuje na hranici 49,99 € čo nie je málo peňazí. Po kliknutí na tento odkaz ale zobrazíte ponuky, kde začína na hranici 35 €. Navyše MagSafe predávajú za nižšiu cenu hneď viacerí slovenskí predajcovia, takže si sami môžete vybrať, v ktorej spoločnosti chcete nakupovať.

MagSafe nabíjačka podporuje každý iPhone od modelu 12 vyššie (s výnimkou iPhonu SE 3) a poskytuje maximálny výkon nabíjania na úrovni 12 / 15 W. Menšia hodnota platí pre iPhone 12 mini a iPhone 13 mini.

Alternatíva, ktorá je o polovicu lacnejšia a dokáže to isté 

No a čo lacnejšia alternatíva? Tú vyrába spoločnosť Swissten a nesie názov MagStick. Po vizuálnej stránke vyzerá tento magenticky adaptér prakticky rovnako, ako originál od Apple s výnimkou nápisu v strede bieleho nabíjacieho kruhu.

Príjemným bonusom ale je, že má k dispozícii až 1,5 metrový kábel, ktorý je o 50 centimetrov dlhší ako na origináli od Apple.

Rovnako tak sa nemusíte báť, že by dosahovala lacnejšia nabíjačka horšie výsledky. Swissten MagStick dokáže nabíjať iPhone rovnako rýchlo ako Apple MagSafe, pričom maximálny výstupný výkon je až 15 W.

Swissten MagStick
Zdroj: Swissten / Unsplash / Brandon Romanchuk (úprava redakcie)

Rovnako je dôležité zdôrazniť, že Swissten MagStick nabíjačka využíva predpäťovú a podpäťovú ochranu, ktorá chráni vaše zariadenia pred poškodením z dôvodu nestabilného napätia.

No a cena? Tá je doslova fantastická. Túto alternatívu totiž kúpite len za 17,9 €, čo je v podstate polovica zo zľavnenej ceny pri originálnej MagSage nabíjačke. Okrem toho, že krásne ušetríte dostanete produkt, ktorý funguje a vyzerá úplne rovnako.

Originálny adaptér je pre správne fungovanie ideálny

20W adaptér
Zdroj: SvetApple.sk

Na to, aby ste mali z MagSafe nabíjania ten najlepší možný zážitok vám odporúčame používať originálny 20 W nabíjací adaptér od spoločnosti Apple.

Dnes ho už ku iPhonu v krabici nedostanete no môžete si ho kúpiť za 25 €. Po kliknutí na tento odkaz zobrazíte ponuky, kde je ešte lacnejší.

Nezabudnite na kvalitný MagSafe kryt od Loopi

Loopi silicone case pre iPhone
Zdroj: Loopi

Pokiaľ si kúpite kvalitnú MagSafe nabíjačku a adaptér, chýbať vám môže ešte jedna posledná vec a to kryt, ktorý bude podporovať MagSafe nabíjanie. Ideálnym riešením je silikónové puzdro od Loopi, ktoré sa predáva za 24,99 € a je dostupné pre každý iPhone 12 a iPhone 13.

Prečítajte si tiež  Objavili sa dôkazy o tom, že Apple porušovalo pracovné podmienky!

Tento kryt je vyrobený z odolného tekutého silikónu, ktorý je vystužený plastovým komponentom vo vnútri a ponúka aj mäkčenú výstelku, aby sa vám iPhone v obale nepoškriabal od prachu alebo drobných tvrdých častíc, ktoré sa na toto miesto po dlhšom čase radi dostávajú.

Loopi Silicone Case pre iPhone 12 Pro Max
Zdroj: Loopi

Kryt má tiež dodatočnú plastovú ochranu pre zadné fotoaparáty a samozrejme podporu MagSafe systému, pri ktorom vám bude fungovať aj animácia. Za uvedených 24,99 € je to teda výborná ponuka, ktorá sa vám určite oplatí. Na Loopi zoženiete tento obal v niekoľkých farebných prevedeniach.

A ak by vám viac vyhovoval transparentný obal s podprou MagSafe systému, na Loopi nájdete aj taký. Dostupný je navyše aj na najnovší iPhone 14 Pro / 14 Pro Max a jeho cena štartuje na úrovni 19,99 €. Je teda iba na vás, čo si vyberiete.

Loopi Transparent MagSafe Case
Zdroj: Loopi

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -