Spoločnosť OpenAI pred pár týždňami vydala novú verziu jazykového modelu GPT-4, ktorá ponúka neuveriteľnú inováciu v porovnaní so svojim predchodcom GPT-3.5. Viac sa o tejto téme dočítate v tomto článku. Ako však naznačuje zahraničný portál BGR, rok 2023 prinesie ďalšie vylepšenia. V priebehu niekoľkých mesiacov by sme sa mali dočkať GPT-4.5 či dokonca GPT 5.0. Opäť pôjde o zásadný posun smerom vpred.

Podľa najnovšej správy prejde ChatGPT obrovskými vylepšeniami, vďaka ktorým môže dosiahnuť AGI (Artificial General Intelligence) – čo je stupeň umelej inteligencie, v rámci ktorého ju nebude možné rozoznať od človeka. V spolupráci s trvalým pripojením na internet môže ísť o tak zásadnú zmenu, že si to v tejto chvíli ani nevieme predstaviť.

O tieto novinky sa so svetom podelil vývojár Siqi Chen na Twitteri, pričom uviedol, že GPT-5 by mohla byť prezentovaná niekedy v decembri 2023 a teda za cca 8 – 9 mesiacov. Spoločnosť OpenAI má pritom už dnes predpokladať, že jej jazykový model dosiahne vyššie spomínané AGI.

Keď si s nim budete písať, bude s vami schopný viesť podobnú konverzáciu, ako keď komunikujete s kamarátom alebo rodinným príslušníkom. V chate by sa nemali objaviť ani minimálne náznaky toho, že za systémom stojí robot.

Okrem iného by mala GPT-5 generovať presnejšie a rýchlejšie výsledky než aktuálna verzia GPT-3.5 alebo GPT-4. Rovnako by si mala lepšie poradiť so zložitými úlohami, ktoré jej používateľ zadá.

GPT-5 môže priniesť aj negatíva. Už súčasnú verziu zneužívajú zločinci a kriminálnici

Umelá inteligencia chatgpt
Zdroj: Unsplash / Emiliano Vittoriosi / Bing AI (úprava redakcie)

Ako dopĺňa BGR, v súčasnosti nie sme v žiadnom sci-fi filme, čo znamená, že z umelej inteligencie nemáme mať dôvod na paniku. Napriek tomu však existujú riziká, ktoré vznikajú s masívnym rozširovaním tejto technológie.

Ako dávnejšie uviedla agentúra Reuters, Europol už vyjadril znepokojene z prudkého nárastu AI, ktoré súvisí s jej zneužívaním na podvodné alebo zločinecké praktiky.

Ľudia vedia už aktuálne verzie ChatGPT využívať na to, aby klamali a okrádali ostatných. A to stále nedosiahli stupeň AGI.


Tento článok vznikol aj vďaka internetovému obchodu Loopi.sk, kde nájdete kvalitné Apple príslušenstvo pre iPhone, Apple Watch, Mac, AirPods, AirTag a veľa ďalších. Na e-shope nájdete široký sortiment produktov v rôznych farbách a prevedeniach skladom, ktoré sú expedované do 24 hodín od zadania objednávky. Taktiež môžete zaplatiť veľmi jednoducho kartou ale aj cez Apple Pay, čo vám ponúkne vysokú bezpečnosť a tiež komfort.

Loopi Eco Case
Reklama

Predstavte si teda, čo budú vedieť urobiť podvodníci s GPT-4.5, ktorá by mala prísť na trh niekedy v septembri 2023 alebo dokonca GPT-5, ktorá bude predstavená koncom roka. Ide o vážnu tému, ktorej by sa mala venovať aj spoločnosť OpenAI.

Prečítajte si tiež  iOS 18 poriadne prekvapí. iPhone dostane hlasové poznámky aj riešenie matematických operácií

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -