Nie je žiadnym tajomstvom, že Apple CarPlay je jedna z najobľúbenejších položiek výbavy pri konfigurácii nového vozidla. Človek totiž nepotrebuje vstavaný infotainment na to, aby si mohol prehrávať hudbu, sledovať navigáciu alebo telefonovať so svojimi kontaktmi.

Stačí mu obrazovka a možnosť pripojenia cez iPhone. A aj keď je Apple CarPlay skutočne super technológia a značky sa ju snažia svojim zákazníkom ponúknuť pomaly v každom vozidle, existujú automobilky, ktoré idú proti prúdu.

Ako informoval portál Macrumors, koncern General Motors, ktorý je známy aj pod skratkou GM začne už od tohto roka ukončovať podporu pre Apple CarPlay a tiež Android Auto.

V nových modeloch sa má namiesto toho nachádzať úplne nový, kompletne prepracovaný informačný a zábavný systém, ktorý bude vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Google.

Ako prvý prejde touto zmenou Chevrolet Blazer s modelovým rokom 2024, ktorý sa začne predávať už o niekoľko mesiacov (v lete 2023).

GM ale zdôrazňuje, že zmena sa nebude týkať úplne všetkých modelov a do niektorých vozidiel bude stále možné pridať aj CarPlay aj Android Auto. Ponuka však bude oproti dnešku výrazne obmedzená.

Je zaujímavé, že spoločnosti General Motors a Google pracujú na spoločnom projekte špeciálneho systému pre automobily už od roku 2019, pričom výsledok by mal prísť na trh čoskoro.

Používatelia sa však nemusia báť „oklieštených“ funkcií, nakoľko budúce systémy dostanú ako Spotify, tak aj Audibible či mnohé iné apky. Zároveň tiež platí, že stále budú podporovať iPhone, cez ktorý sa bude dať telefonovať alebo počúvať hudba.

Dajte nám vedieť do komentára, či by ste sa boli ochotní vzdať systému Apple CarPlay. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  watchOS 9.4 prináša dôležitú funkciu v boji s úložiskom. Toto vylepšenie malo prísť už dávno
Môže ťa zaujímať
- Reklama -