Slovenský televízny priemysel zažíva v poslednom období veľké zmeny. Zatiaľ čo niektoré TV stanice sa rušia, iné pribúdajú. Ako informuje portál Živé, Slováci sa môžu tešiť na nový kanál, ktorý už v dohľadnej dobe prinesie zaujímavý obsah.

Konkrétne ide o projekt televízie JOJ, ktorý ponesie názov „JOJ Svet„. Hlavným zameraním novej televíznej stanice má byť dokumentárny program, ktorého súčasťou budú dokumentárne filmy, seriály, magazíny či ďalšie typy obsahu. Nová televízna stanica má vysielať 24 hodín denne.

Diváci sa majú tešiť na programovú štruktúru, ktorá bude rozdelená do viacerých blokov. Tie sa majú podľa Živé zameriavať na cestovanie, prírodu, históriu, zločin, vyšetrovanie, životný štýl či vzdelávanie.

Novinku chytíte aj cez DVB-T

Informácie o novom projekte prichádzajú od Rady pre mediálne služby. Ku celej téme sa však vyjadrila aj samotná televízia, ktorá potvrdila, že skutočne pracuje na projekte s názvom JOJ Svet, avšak bližšie podrobnosti komentovať odmietla.

Známe preto v tejto chvíli nie je ani to, kedy bude nová TV stanica na Slovensku oficiálne spustená.

Portál tiež dopĺňa, že stanica JOJ Svet bude šírená aj prostredníctvom DVB-T vysielania, no zatiaľ nie je jasné, či ho budeme môcť sledovať zadarmo. To ukáže až čas.

Veľkým benefitom má byť ale slovenský jazyk, ktorý určite ocenia mnohí diváci. Veľa iných dokumentárnych kanálov, ktoré sa dajú na našom území sledovať, sú dostupné predovšetkým v českom jazyku. Nie každému to však vyhovuje.

JOJ má široké portfólio TV kanálov 

Na záver ešte spomenieme, že skupina televíznych kanálov JOJ sa postupne rozrastá. Už to dávno nie je iba jedna televízia, ale diváci si môžu užiť na Slovensku celkovo 4 TV stanice bez JOJ Svet (JOJ, JOJ Plus, Wau, JOJ Šport) a 4 internetové stanice (JOJ Šport+, JOJ 24, Jojko, Ťuki TV). 

Mnohí navyše nevedia, že tento vysielateľ prevádzkuje na našom trhu aj české programy JOJ Cinema, CS Film, CS Horror, CS Mystery a CS History a v susednom Česku JOJ Family.

Dajte nám vedieť do komentára, či sa už na novú TV stanicu tešíte aj vy. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkazh 

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Slovenský operátor dnes odstaví tieto služby. Nepôjde vám telefón ani internet
Môže ťa zaujímať
- Reklama -