Najväčšie sociálne siete na svete, ktoré patria do portfólia spoločnosti Meta, majú obrovský problém. Na Slovensku sa tesne po 21:00 začali objavovať výpadky, ktoré potvrdili stovky používateľov v našich končinách. Chyba sa prejavuje nasledovne.

V priebehu uplynulých minút ste si možno všimli, že sa vám nepodarilo poslať fotografiu ani správu na sociálnych sieťach Messenger, Facebook, Instagram a ani WhatsApp. Problém nie je vo vašom zariadení a ani internetovom pripojení ale na strane prevádzkovateľa.

Pri fotografiách sa konkrétne objavuje text „Príloha nie je k dispozícii“ a pri správach „Nepodarilo sa odoslať“ (viď. obrázky nižšie).

VIEME AKO PRVÍ: Messenger, Instagram, WhatsApp aj Facebook majú výpadok
Zdroj: SvetApple
VIEME AKO PRVÍ: Messenger, Instagram, WhatsApp aj Facebook majú výpadok
Zdroj: SvetApple

Všetko sme overili aj cez stránky Downdetector, ktoré problémy potvrdili. Slováci sa najčastejšie sťažujú na nefunkčnú aplikáciu, odosielanie správ a príjem správ. Okrem iného spomínajú aj nefunkčnú internetovú stránku, problémy s pripojením k serveru či problémy s prihlásením.

VIEME AKO PRVÍ: Messenger, Instagram, WhatsApp aj Facebook majú výpadok
Zdroj: Downdetector

Zdá sa však, že problémy sa neobjavujú len v naších končinách ale aj v zahraničí. Potvrdila to celosvetová verzia Downdetectoru, na ktorej nájdete v podstate tie isté dáta a informácie, ako na tej slovenskej.

Zatiaľ nie je jasné, čo sa stalo, no môže ísť len o aktualizáciu serverov, alebo chybu, ktorú sa snaží Meta opraviť. Taktiež však existuje pravdepodobnosť, že sociálne siete napadli hackeri tak, ako v roku 2021. Vtedajší výpadok, ktorý trval až 6 hodín stál spoločnosť Meta približne 6 miliárd eur. Išlo však o úplný „blackout“. K tomu zatiaľ v dnešnom prípade nedošlo…

Loopi Eco Case
Reklama

Pokiaľ vás zaujíma, ako zistiť, ktoré sociálne siete majú problémy, v minulosti sme si pre vás pripravili samostatný článok.

Na záver vám dáme ešte jednu radu. Ak máte problémy aj vy, zachovajte chladnú hlavu a použite alternatívu v podobe služieb iMessage, Viber alebo Telegram. Všetky sú bezplatné a pri všetkých platí jedno – že ich nevlastní spoločnosť Meta. Dúfajme, že chyba bude rýchlo odstránená.

Prečítajte si tiež  Instagram vynovil aplikáciu novým dizajnom a logom
Môže ťa zaujímať
- Reklama -