Pokiaľ sa zaujímate o technológie, určite ste už počuli o ambicióznej spoločnosti Nothing, ktorá najskôr vyrábala bezdrôtové slúchadlá a minulý rok ich doplnila aj o svoj vlastný smartfón s originálnym transparentným dizajnom.

Nothing Phone (1) mal výkonný hardvér, čistý Android a perfektnú cenu. Medzičasom však vznikol aj Nothing Phone (2), ktorý má ešte vyššie ambície. Chce poraziť Apple a jeho iPhone. Prečítajte si, s akými komponentami sa o to bude pokúšať.

Nebudeme si klamať, na trhu je len veľmi málo značiek, ktoré dokázali v technologickom svete preraziť v takom krátkom čase, ako Nothing. Nový smartfón z dielne tohto výrobcu prináša viacero zaujímavých noviniek, medzi ktoré patrí operačný systém Nothing OS 2.0 či vysoký výkon vďaka procesoru Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm).

Základná operačná pamäť RAM predstavuje 8 GB, no ak si vyberiete model s 256 GB alebo 512 GB pamäťou, tešiť sa môžete až na 12 GB. 

Nothing Phone (2) má slušný hardvér 

Nothing Phone (2)
Zdroj: Nothing

Nothing Phone (2) si zachoval aj špeciálny systém zadných diód Glyph, ktorý vám dokáže sprostredkovať rôzne informácie bez toho, aby ste sa čo i len dotkli displeja. Rovnakú vychytávku mal aj veľmi podobný Nothing Phone (1), takže nie je prekvapením, že ju výrobca použil znova. Ide o jeden z typických znakov pre tento smartfón.

Novinka má tiež dva 50 Mpx fotoaparáty (širokouhlý a ultraširokouhlý), ktoré vedia zachytávať nádherné zábery a taktiež natáčať kvalitné video v 4K rozlíšení pri 60 FPS. Samozrejmosťou je aj optická stabilizácia obrazu. Predná kamera má rozlíšenie 32 Mpx a dokáže zachytávať FullHD video pri 30 FPS.

Aj keď sa to na fotografiách možno nezdá, Nothing Phone (2) má obrovský až 6,7″ OLED displej, ktorý je rovnako veľký, ako nájdete v iPhone 14 Plus od spoločnosti Apple. Rozlíšenie 1080 x 2412 ponúka hustotu pixelov až 394 ppi a jas dokáže dosiahnuť až 1 600 nitov. Nemenej zaujímavá je 120 Hz obnovovacia frekvencia či funkcia Always-on.

Obrovský akumulátor a super cena 

Nothing Phone (2)
Zdroj: Nothing

Za zmienku tiež stojí obrovský akumulátor s kapacitou až 4 700 mAh či podpora 45 W káblového alebo 15 W bezdrôtového nabíjania. Nothing Phone (2) má dokonca aj 5 W reverzné nabíjanie, ktoré v takom iPhone vôbec nenájdete.

To čo je však pri Nothing Phone (2) azda najzaujímavejšie je jeho cena. Tento mimoriadne svojský Android kúpite už za 679 €, čo je veľmi podobná suma, než za akú sa dnes predáva dvojročný iPhone 13.

Prečítajte si tiež  Nová reklama na iPhone 5S - Powerfull (video)

Dajte nám vedieť do komentára, čo si o Nothing Phone (2) myslíte vy. Podarí sa mu podľa vás „zničiť“ iPhone? Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -