Spoločnosť Apple dnes predstavila nový iPhone 15, ktorý prišiel v štyroch samostatných verziách. Pred eventom Wonderlust sa objavili informácie, že tieto smartfóny dostanú väčšie akumulátory a minimálne verzie „Pro“ aj úspornejší procesor, vďaka ktorému budú schopné vydržať na jedno nabitie dlhšie, než iPhone 14. Ako to však dopadlo?

Presné kapacity batérií v mAh zatiaľ síce nepoznáme, nakoľko to nie je údaj, s ktorým sa spoločnosť Apple chváli na svojich internetových stránkach, no firma zverejnila aspoň výdrž batérie v hodinách. A aj keď sme očakávali výrazné zlepšenie, celkom prekvapivo sme sa ho prakticky vôbec nedočkali. Každý iPhone 15 by mal zvládnuť fungovať na jedno nabitie úplne rovnako dlhý čas, ako iPhone 14 z minulého roka.

Toto všetko platí aj napriek tomu, že procesor A17 Bionic je výrazne energeticky úspornejší, ako minuloročný čip A16 Bionic, ktorý dnes používa dostupnejší iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Len tak mimochodom, aj ten by mal predstavovať posun oproti čipu A15 Bionic z predminulého roka…

No a aká je teda výdrž batérie jednotlivých modelov podľa spoločnosti Apple? Aj keď sa papierovo nezvýšila, stále ide o skvelé hodnoty, ktoré zaručene zahanbia nejedného konkurenta.

Na druhej strane to tiež ešte neznamená, že iPhone 15 a iPhone 15 Pro nedostali väčšie akumulátory. Na tieto informácie si len budeme musieť počkať. Tu sú zatiaľ presné dáta:

  • iPhone 15: 20 hodín
  • iPhone 15 Plus: 26 hodín
  • iPhone 15 Pro: 23 hodín
  • iPhone 15 Pro Max: 29 hodín

Spoločnosť Apple na evente Wonderlust predstavila celú nádielku nových produktov. Neukázal sa tu iba nový iPhone 15 v štyroch samostatných verziách, ale aj Apple Watch Series 9 či Apple Watch Ultra 2. generácie. Pokiaľ si chcete prečítať všetko o tejto konferencií, nájdete to na tomto odkaze.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple chystá šialenú zmenu. iPhone 15 už nebude mať žiadne fyzické tlačidlá. Týmto budú nahradené
Môže ťa zaujímať
- Reklama -