Spoločnosť Apple predstavila na evente Wonderlust viacero nových zariadení, medzi ktorými nechýbali ani inteligentné hodinky Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. generácie. Novinky sú prekvapivo dostupnejšie, než ich minuloroční predchodcovia. Na Slovensku ich teraz zoženiete skladom.

Apple Watch Ultra 2 nepriniesli žiadne výrazné dizajnové zmeny, no skôr užitočné inovácie. Spomeňme napríklad procesor S9 (ktorý sa nachádza aj v Apple Watch Series 9) s vyšším výkonom a tiež väčším 64 GB úložiskom. Hodinky tiež ponúkajú jasnejší displej, ktorý dokáže svietiť až na úrovni 3 000 nitov či nový ciferník. Príjemným bonusom je aj podpora špeciálneho gesta, vďaka ktorému viete na Apple Watch Ultra 2 ovládať mnohé funkcie bez nutnosti dotyku prsta.

No a cena? Apple Watch Ultra sa minulý rok predávali za 999 € a na začiatku neboli dostupné u mnohých predajcov. Naopak, Apple Watch Ultra 2. generácie kúpite po kliknutí na tento odkaz od 899 €, takže ušetríte slušných 100 € a zariadenie majú v rôznych prevedeniach mnohé internetové aj kamenné obchody. Stačí si len vybrať ten, ktorý vám vyhovuje najviac.

A ak nepotrebujete prémiové Apple Watch Ultra 2, ale postačia vám aj dostupnejšie Apple Watch Series 9, aj na týchto hodinkách ušetríte. Majú prakticky rovnaký čip aj inovácie, ako Apple Watch Ultra 2 (s výnimkou trochu slabšieho 2 000 nitového displeja) no stoja skoro o polovicu menej. Zatiaľ čo väčší 45 mm model kúpite po kliknutí na tento odkaz za 479 €, menšiu 41 mm verziu kúpite od 449 €.

Apple Watch Series 9 cena
Zdroj: Apple / úprava redakcie

Len pre porovnanie, Apple Watch Series 8 sa predávali v roku 2022 od 539 €, respektíve 499 €. Nejde teda o zanedbateľné rozdiely, ale naopak o pomerne slušnú úsporu.

A ak vás zaujíma, aký má toto „zlacňovanie“ dôvod, odpoveď je jednoduchá. V roku 2023 posilnil kurz eura voči doláru, vďaka čomu sa eliminovalo zdražovanie z roku 2022. Tak na čo ešte čakáte.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Sony zdražuje PlayStation 5 všade na svete vrátane Slovenska. Nová cena zabolí
Môže ťa zaujímať
- Reklama -