Streamovacia služba HBO Max vznikla približne jeden a pol roka dozadu, keď sa premenovala z pôvodného názvu HBO Go, dostala prepracovanú aplikáciu a ďalšie vymoženosti.

Ako sa však zdá, už čoskoro príde ďalšia veľká zmena, ktorú už potvrdil aj jej prevádzkovateľ, spoločnosť Warner Bros. Discovery (WDB). Informoval o tom Deadline. Už približne pred pol rokom započala zmena, v rámci ktorej sa používatelia v niektorých častiach sveta začali stretávať s novou službou Max. Na Slovensku a ani nikde inde v Európe však ku tomu nedošlo, nakoľko zmena neprišla globálne, ale do praxe je zavádzaná postupne.

WDB však najnovšie uviedol, že Max bude už na jar 2024 štartovať v 22 európskych krajinách, medzi ktorými má byť Česko aj Slovensko. Neskôr v budúcom roku sa potom služby dočkajú dodatočne aj Francúzi a Belgičania, kde v súčasnosti nie je k dispozícii ani HBO Max.

Čo ponúkne Max na Slovensku a aká bude cena? 

HBO Max
Zdroj: Max

No a čo bude Max vlastne ponúkať? Deadline informuje, že služba by mala napríklad vysielať olympijské hry v Paríži, ktoré sa budú odohrávať počas budúceho leta. Fanúšikovia sa však majú tešiť aj na originálne seriály a relácie z dielne HBO a tiež filmy z dielne Warner a DC.

Čo sa týka ceny novej služby, tá zatiaľ nie je známa, no predpokladať môžeme, že v porovnaní s HBO Max porastie. Dôvodom je fakt, že ponúkne viac obsahu a samotné HBO Max od uvedenia na trh začiatkom roka 2022 zatiaľ nezdražovalo.

Štandardná cena služby je stále 6,99 / mesačne, pričom pri ročnom predplatnom zaplatíte jednorázovo 54,99 € (4,6 € / mesačne).

Zaujímavosťou je, že nový šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav chcel pôvodne ušetriť novou stratégiou zlučovania tímov a prepúšťania približne 3 miliardy dolárov, avšak dnes investorom prezradil, že je už na 5 miliardách a stále pokračuje ďalej. Vznik služby Max bol teda zdá sa veľmi dobrým krokom. Čo si o tom myslíte vy?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone 15 kúpite mimoriadne výhodne. Je to smartfón, ktorý sa Apple podaril
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.