Hoci nákup staršieho smartfónu nemusí znieť atraktívne, v tomto prípade to dáva dokonalý zmysel. iPhone 15 je horúcou novinkou no napriek tomu to neznamená, že za jeho cenu neviete kúpiť lepšie zariadenie. iPhone 14 Pro z minulého roka je po zľavách extréme dostupný. Zariadenie má výkonný procesor, krásny displej a vydrží vám celé roky.

Ak si porovnáme iPhone 15 a iPhone 14 Pro, základný rozdiel v týchto dvoch smartfónoch je v spracovaní a zobrazovacej jednotke. Zatiaľ čo minuloročný „Pro“ model využíva konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele, ten novší sa spolieha na klasický hliník. Čo sa týka displeja, tu je v oboch prípadoch 6,1″ OLED obrazovka s vysokým rozlíšením. iPhone 14 Pro má však aj funkciu ProMotion (variabilná obnovovacia frekvencia 0 – 120 Hz) a Always-on. V tomto smere je teda výrazne lepší.

Čo sa týka ceny, tá je v tomto prípade veľmi podobná. Zatiaľ čo iPhone 15 sa štandardne predáva za 949 €, iPhone 14 Pro stál v čase uvedenia na trh 1 299 €. Dnes ho však po kliknutí na tento odkaz kúpite už za 1 008 €, vďaka čomu na ňom krásne ušetríte. Spoliehať sa pritom budete na extrémne výkonný procesor A16 Bionic, ktorý je produkovaný 4 nm výrobným procesom a disponuje 6 GB operačnou pamäťou RAM.

iPhone 14 Pro
Zdroj: Unsplash / Thai Nguyen

iPhone 14 Pro má tiež na rozdiel od iPhonu 15 tretiu šošovku fotoaparátu a ešte aj LiDAR skener. V oboch prípadoch dostanete 48 Mpx rozlíšenie a špičkovú stabilizáciu obrazu. Výhodou novšieho iPhonu 15 je naopak podpora USB-C konektora. Ten však podporuje iba rýchlosti ako Lightning, takže budete stále na tom istom. Zmení sa len koncovka.

A ak vám 6,1″ displej nevyhovuje a preferujete väčšie uhlopriečky, ešte viac, ako iPhone 14 Pro sa vám oplatí kúpiť 6,7″ iPhone 14 Pro Max. Tento smartfón má aj väčší akumulátor a v čase uvedenia na trh sa predával za 1 449 €. Dnes ho však po kliknutí na tento odkaz kúpite už za 1 064 €, čo je extrémne výhodná ponuka. iPhone 14 Pro / 14 Pro Max nebudete musieť meniť za novší model minimálne nasledujúce 4 roky. Počas tohto obdobia totiž bude dostávať pravidelné a najnovšie aktualizácie operačného systému iOS. Tak na čo ešte čakáte?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Prečo je nová zmena OneDrive katastrofou pre používateľov? Microsoft urobil nepochopiteľný krok
Môže ťa zaujímať
- Reklama -