Vždy, keď spoločnosť Apple predstaví nový iPhone, nezabudne sa pochváliť, že má ten najlepší kamerový systém, aký kedy vyrobila. Vzhľadom na to, akou rýchlosťou sa vyvíjajú moderné technológie nepochybujeme o tom, že je to pravda.

Je, ale potrebné každý rok meniť smartfón len preto, lebo má lepší fotoaparát ako starší model? Na to nám odpovedal známy YouTuber Brian Tong vo svojom poslednom, skutočne prepracovanom videu. Aby nebolo moc rozsiahle, zameral sa len na smartfóny, ktoré nesú označenie „Pro“ a Apple ich predáva od roku 2019. Áno, prvým modelom z tejto série bol ešte iPhone 11 Pro.

Celkovo tak máme päť rôznych modelov, medzi ktorými je päť ročný rozdiel a to sa podpísalo aj na použitom hardvéri. Ako môžete vidieť sami, staršie zariadenia majú problémy najmä v horších svetelných podmienkach a taktiež v nich absentujú niektoré funkcie, ako makro a podobne.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Naopak, keď sa pozrieme na iPhone 15 Pro alebo aj minuloročný iPhone 14 Pro, všetky zábery sú skoro dokonalé a zachytávajú aj tie najjemnejšie detaily.

Dokonca tu môžeme vidieť aj paradox, v rámci ktorého starší iPhone prekonáva ten novší no bavíme sa len o posledných dvoch generáciách.

Ak teda vlastníte starší „Pro“ iPhone, ako napríklad model 11 Pro alebo 12 Pro, výmena za najnovší iPhone 15 Pro dáva určite veľký zmysel. Fotografie vďaka novým schopnostiam a režimom doslova ožijú.

Ak, ale vlastníte iPhone 13 Pro alebo iPhone 14 Pro a rozmýšľate nad iPhonom 15 Pro len kvôli lepším fotoaparátom, z nášho pohľadu to nemá veľký význam.

Pri sledovaní konferencií máme pocit, že medzigeneračné rozdiely vo fotoaparátoch sú obrovské no pri praktickom preskúmaní výsledkov môžeme s čistým svedomím napísať, že to nie je celkom pravda. Aj so starším iPhonom viete stále nafotiť nádherné a čisté zábery. Veď presvedčte sa sami.

Loopi
REKLAMA

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple je už populárnejšou značkou v Číne ako Samsung!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -