Spoločnosť Apple je jedným z najväčších výrobcov smartfónov na svete a o tejto firme je tiež známe, že má na svojich dodávateľov veľmi prísne požiadavky. Ako informuje portál Macrumors, technologický gigant z Cupertina najnovšie vydal novú žiadosť, v rámci ktorej svojich výrobných partnerov požiadal, aby batérie pre iPhone 16 vyrábali v Indii.

Cieľom tohto rozhodnutia je snaha Apple diverzifikovať svoj globálny dodávateľských reťazec. Situácia okolo koronavírusu, nedostatku čipov a tiež rôznych sankcií, ktoré sú na Čínu v poslednej dobe uvaľované z každej strany firmu donútila, aby prestala byť na tejto krajine tak moc závislá. V opačnom prípade môže nastať akýkoľvek problém, ktorý jej poriadne skomplikuje proces výroby. A to si Apple za žiadnych okolností nemôže dovoliť.

Známy portál Financial Times sa dostal ku informácií, že Apple informoval výrobcov akumulátorov, vrátane čínskej spoločnosti Desay a taiwanskej Simplo Technology aby uprednostnili produkciu pre budúcoročný iPhone v Indii a nie v Číne. Apple výrobcov v správe požiadal, aby na tomto mieste založili nové továrne, alebo využili existujúce fabriky.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Apple v Indii vyrába stále viac a viac 

Netreba zabúdať, že práve India sa pre spoločnosť Apple stala v poslednom čase strategickým výrobným partnerom. Už dnes tu spolupracuje so spoločnosťami Foxconn, Pegatron a Tata (nový vlastník Wistron) na výrobe iPhonov.

Konkrétne Foxconn má v Indii na starosti 75 až 80 percent všetkých vyrobených kusov zariadení a zvyšok sa delí o zvyšných 20 – 25 percent. Foxconn tiež v krajine investoval viac, ako 500 miliónov dolárov do zvýšenia výrobných kapacít v súvislosti s partnerstvom so spoločnosťou Apple.

Ku celej téme sa vyjadril aj známy analytik Ming-Chi Kuo, ktorý verí, že Apple už dnes vyrába 12 až 14 percent všetkých iPhonov v Indii, pričom v roku 2024 sa má toto číslo rapídne zvýšiť až na 20 – 25 percent.

V roku 2025 pôjde Apple navyše ešte ďalej a na tomto mieste začne úvodnú výrobu iPhonu 17. Podľa Kua to bude historicky po prvýkrát, čo Apple začne s výrobou nového modelu mimo Čínu. Uvidíme teda, ako sa firme podarí naplniť tieto plány. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple dosiahlo rekordný obrat aj napriek kríze, ktorou trpia ostatní konkurenti. Najviac sa darilo iPhonu 13 a službám
Môže ťa zaujímať
- Reklama -