Pokiaľ ste sa v uplynulých minútach, alebo hodinách pokúšali niečo zaplatiť cez Apple Pay, možno sa vám to nepodarilo a nie je to žiadna náhoda. Spoločnosť Apple hlási výpadok niekoľkých svojich služieb na oficiálnej internetovej stránke „Status Bar„.

Výpadok sa konkrétne týka aplikácie Peňaženka, služby Apple Pay a tiež platieb cez Apple Cash (táto služba na Slovensku nie je k dispozícii). Apple tvrdí, že tento problém sa týka len niektorých používateľov, no vzhľadom na to, že pri službách svieti červená a nie oranžová ikona môžeme predpokladať, že chyba bude oveľa závažnejšia.

V súčasnosti žiaľ nie je jasné, do akej miery sú problémy rozšírené a či ich reálne môžeme pociťovať aj v našich končinách.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Apple sa na svojej špeciálnej internetovej stránke len vyjadril, že niektorí používatelia môžu mať problémy s platbami na webe a v aplikáciách (Apple Pay).

Dá sa teda predpokladať, že klasické platby mobilom, alebo inteligentnými hodinkami v kamenných prevádzkach budú fungovať bez väčších problémov.

Chybu sledujeme aj v redakcii, no zatiaľ sme s Apple Pay nemali žiaden problém. Ak sa vám však cez tento systém v najbližších minútach / hodinách nepodarí zaplatiť, pravdepodobne to bude súvisieť s výpadkom. Chce to trpezlivosť, prípadne voľbu inej platobnej metódy…

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple spustil program výmeny adaptéra sieťovej zástrčky
Môže ťa zaujímať
- Reklama -