Spoločnosť Apple potichu pracuje na novom iPhone 16, ktorý nám predstaví niekedy v septembri 2024. Toto zariadenie má priniesť jemne prepracovaný dizajn, oveľa vyšší výkon, ale aj iné hardvérové zmeny, ktoré nemusia potešiť každého. Pekným príkladom je ďalší únik informácií, o ktorý sa postaral opäť leaker Maji Bu.

Ten na sociálnej sieti X / Twitter zverejnil príspevok, v ktorom sa mu podarilo odhaliť, aké akumulátory budú mať tohtoročné iPhony k dispozícii. A je to skutočne pomerne nečakané prekvapenie. Zatiaľ čo pri niektorých verziách sa kapacita výrazne navýši, minimálne pri jednom modeli klesne smerom nadol.

Aby sme to lepšie vysvetlili, únik pojednáva o iPhone 16, iPhone 16 Plus a iPhone 16 Pro Max. Menší prémiový model, 16 Pro, ktorý by mal dostať v roku 2024 až 6,3″ displej nie je v tejto chvíli jeho súčasťou. No a aké sú kapacity?

Takúto kapacitu batérie má mať iPhone 16

iPhone 16 vs iPhone 15 kapacita batérie
Zdroj: X / @upintheozone

Začať by sme mohli asi základným iPhonom 16, ktorý si v porovnaní s iPhonom 15 prilepší. Zatiaľ čo súčasná generácia zariadenia disponuje 3 349 mAh akumulátorom, jeho nástupca by mohol dostať oveľa väčšiu, až 3 561 mAh batériu.

Na podobné zlepšenie si potom príde aj vlajková loď ponuky iPhone 16 Pro Max. Jeho súčasná verzia, iPhone 15 Pro Max má 4 422 mAh akumulátor, zatiaľ čo novinka by mala disponovať kapacitou až 4 676 mAh.

iPhone 16 Pro Max vs iPhone 15 Pro max kapacita batérie
Zdroj: X / @upintheozone

Schválne sme však nespomenuli iPhone 16 Plus, pri ktorého súčasnej verzii iPhone 15 Plus Apple často vyzdvihuje, akú má parádnu výdrž na jedno nabitie.

Stará sa o to batéria s kapacitou až 4 383 mAh. Tá však môže byť onedlho minulosťou. Majin Bu sa totiž dostal k informáciám, že iPhone 16 Plus už bude mať len 4 006 mAh akumulátor, kvôli čomu môže stratiť svoju najväčšiu výhodu. A to by bola obrovská škoda.

iPhone 16 Plus vs iPhone 15 Plus kapacita batérie
Zdroj: X / @upintheozone

Samozrejme, samotné zistenia sú síce dôveryhodné, ale ešte stále ich nemôžeme brať stopercentne vážne. Jednak sa na internete často píšu kadejaké hlúposti a po druhé, iPhone 16 je stále v prototypovej fáze.

Inými slovami, Apple ešte môže urobiť zmeny v rámci jeho vývoja a uvedené kapacity vôbec nemusia korešpondovať s tým, čo uvidíme v praxi na finálnych zariadeniach. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to celé dopadne. Celé to budeme sledovať a akonáhle sa dozvieme niečo nové, budete o tom informovaní.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Bezdrôtové dobíjanie elektromobilov počas jazdy sa stane realitou. Prvá bude Británia
Môže ťa zaujímať
- Reklama -