Spoločnosť Apple oficiálne oznámila, že používatelia zariadení s operačným systémom iOS a iPadOS môžu bezdrôtovo streamovať obsah ako videá, hudbu alebo fotografie zo svojho iPhonu / iPadu priamo do hotelových televízorov prostredníctvom AirPlay. Táto novinka bude k dispozícii zo začiatku v hoteloch IHG Hotels & Resorts na území USA, Kanady a Mexika, vrátane vybraných hotelov Kimpton.

Technologický gigant z Cupertina sa v oficiálnej správe pochválil, že IHG sprístupnil AirPlay zatiaľ vo viac ako 60 hoteloch, pričom ďalšie sa pridajú v priebehu najbližších mesiacov. Samotná funkcia bola navrhnutá so zreteľom na maximálne jednoduchú používateľskú skúsenosť.

V praxi to znamená, že stačí do iPhonu / iPadu naskenovať jedinečný QR kód televízora a zariadenia následne medzi sebou naviažu spojenie cez službu AirPlay.

iPhone / iPad prepojíte priamo s hotelovým TV

Zdroj: LG

Práve vďaka tomu triku budete môcť úplne jednoducho streamovať obsah do televízora, pričom si tu môžete pozrieť napríklad aj streamovacie služby.

Súčasťou procesu párovania je navyše aj automatické pripojenie k hotelovej Wi-Fi, takže sa o to už nebudete musieť starať.

Novinka je k dispozícii po aktualizáciách iOS 17.3 a iPadOS 17.3 alebo novších verziách operačných systémov.

Okrem služieb ako Apple TV+ či Apple Music budete môcť na televízoroch hrať aj hry prostredníctvom služby Apple Arcade alebo si rovnako zacvičiť so službou Apple Fitness+.

Apple dbal na našu bezpečnosť 

iPhone Hotel
Zdroj: Apple

Technologický gigant sľubuje, že pri vývoji tejto funkcie dbal na bezpečnosť a zachovanie súkromie používateľov. Nemusíte sa teda báť, že by sa váš obsah zdieľal na televízore u niekoho iného na izbe.

Zároveň tiež platí, že akonáhle sa odhlásite z hotela, vaše pripojenie k televízoru bude automaticky vymazané. Uvidíme, kedy sa táto praktická technológia rozšíri ďalej do sveta, napríklad aj do Európy. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  V Európe sa objavil nový spôsob hackovania iPhonov. Odhalené môžu byť správy, kontakty či dokonca heslá
Môže ťa zaujímať
- Reklama -