Ikonická Mafia, ktorá vznikla ešte v roku 2002 a pochádza s Česka bola v našich končinách pred dvadsiatimi rokmi extrémne populárna. Dôvodom bol aj vynikajúci český dabing, ktorý perfektne dotváral celý príbeh tejto hry. Napadlo vás, ale niekedy, ako by Mafia znela v slovenskom jazyku?

Predabovať celú hru by bolo samozrejme v dnešnej dobe náročné najmä po finančnej stránke. Predsa len zaplatiť všetkých dabingových hercov a navyše všetko zostrihať by bolo drahé a takisto by to zabralo množstvo času. Netreba však zabúdať, že už žijeme v roku 2024 a práve táto doba so sebou prináša aj moderné technológie.

YouTuber Oravin sa nám to rozhodol ukázať na jednoduchom príklade. Využil pokročilú umelú inteligenciu na to, aby predaboval Mafiu a následne nám ukázal, ako to znie na ikonickom úvode do hry.

AI ponechala pôvodné hlasy, len zmenila jazyk

Zaujímavé v tomto prípade je, že umelá inteligencia dokázala ponechať pôvodné hlasy, ktoré sa nachádzali aj v Mafii v roku 2002, avšak pozmenila jazyk. Namiesto češtiny tu teda bola slovenčina.

A ak sa obávate, že slovenský dabing vygenerovaný počítačom nebude znieť dobre a bude pôsobiť až príliš strojovo, tak ste na veľkom omyle. Dokonca si trúfneme povedať, že keby sme vás na to dopredu neupozornili, pravdepodobne by ste si to ani nevšimli.

V tejto chvíli žiaľ kompletný slovenský dabing pre originálnu Mafiu nie je k dispozícii na stiahnutie a ide len cca 3:45 minútovú ukážku, ktorá nám demonštruje, ako to celé vyzerá a znie.

Každopádne by sme určite neboli proti, keby sme si Mafiu mohli zahrať aj v našom rodnom jazyku. Čo poviete na výsledok vy?

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  GTA 6 je za rohom: Štúdio Rockstar Games dostalo na hru prvý oficiálny rating
Môže ťa zaujímať
- Reklama -