V roku 2015, keď sa zariadenie Apple TV prvýkrát objavila na trhu, zákazníci určite nepredpokladali, že ich zariadenie bude dostávať softvérové aktualizácie takmer dekádu po uvedení. Opak je však pravdou. Nová aktualizácia tvOS 18, ktorá sa nám ukázala pred pár dňami počas prezentácie na WWDC 2024, bude podporovať 9 ročný model Apple TV HD.

Ako udáva gigant z Cupertina na svojej informačnej stránke pre vývojárov, tvOS 18 bude kompatibilný so všetkými existujúcimi modelmi Apple TV HD a Apple TV 4K. Napriek tomu, že novšie modely ponúkajú okrem lepšej kvality obrazu aj celý rad ďalších funkcií, v prípade podpory systému sa od seba líšiť nebudú.

Toto prináša tvOS 18 pre Apple TV 

Jednou z najvýraznejších noviniek v rámci aktualizácie tvOS 18 je funkcia InSight, ktorá poskytne detailné informácie o práve prehrávanom obsahu. Táto vychytávka ponúkne popisy a informácie o hercoch a hudbe v rámci programov a filmoch dostupných na Apple TV+.

Apple zapracoval aj na možnosti pre automatické titulky. Pri stíšení zvuku alebo pri prehrávaní obsahu späť sa titulky automaticky zobrazia, aby ste nestratili kontext.

tvOS 18
Zdroj: Apple

Pre filmových a seriálových nadšencov, ktorí používajú projektory je tu ďalšia pecková vychytávka. Apple pre svoj obsah sprístupní podporu pre pre širokouhlý formát 21:9. Vďaka tomuto zobrazeniu sa filmy ešte viac priblížia zážitku ako z kinosály.

Kalifornská spoločnosť pridala aj niekoľko nových vizuálov pre šetrič obrazovky. Nové kategórie šetričov budú zahŕňať Portréty, ktoré zmenia vaše fotky z knižnice na fenomenálne televízne zábery.

Pribudne aj kategória TV+ relácie a filmy, v ktorej si budete môcť vybrať scenérie zo známych filmových a seriálových počinov z produkcie Apple TV+.

Pre najmenších tu bude aj nový šetrič Snoopyho, ktorý sa bude meniť podobne ako ciferník na Apple Wach.

Audio & Home tvOS 18
Zdroj: Apple

Kedy bude nová aktualizácia dostupná? 

Prvá vývojárska beta verzia tvOS 18 je už dostupná pre členov Apple Developer Programu a verejná beta verzia by mala byť uvoľnená v júli. Očakáva sa, že finálna verzia aktualizácie bude sprístupnená pre všetky zariadenia tradične v septembri.

Prečo to veľmi oceňujeme 

Apple TV nie je práve produkt, ktorý musí nutne používať každý nadšenec spoločnosti Apple. Je to však veľmi praktický nástroj v prípade, že nemáte novšiu TV s vlastným operačným systémom a používateľským rozhraním. Práve Apple TV vám na nej sprístupní AirPlay, aplikácie ako Netflix, Apple TV+ či Disney+ alebo dokonca hry.

Prečítajte si tiež  Okamžite si nainštalujte iOS 16.6. Ináč sa vám do iPhonu môže dostať vírus

My v redakcii taktiež vlastníme starší model Apple TV HD, ktorý využívame na jednom staršom televízore. A keďže dostane podporu aj pre tvOS 18, ešte stále bude spĺňať všetky požiadavky, na ktoré ho využívame a takisto podporovať nové aktualizácie apiek. Za nás je to teda veľmi dobrý krok od spoločnosti Apple, ktorý nás príjemne prekvapil.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -