Spoločnosť Meta minulý rok zaviedla možnosť odosielania fotografií v HD rozlíšení pre WhatsApp. Okrem toho však bola zachovaná aj funkcia pôvodného rozlíšenia s nižšou kompresiou. Používatelia si tak museli zvoliť možnosť HD pri každom odosielaní fotografie, čo nebolo práve intuitívne. Tento problém sa s novou aktualizáciou stane minulosťou.

WhatsApp prináša novú možnosť nastavenie predvoleného rozlíšenia, ktorá bude k dispozícii v ponuke “Úložisko a dáta” v nastaveniach aplikácie. Používatelia iOS aj Androidu tak môžu po novom nastaviť kvalitu HD ako predvolenú pre odosielanie médií s vysokým rozlíšením.

WhatsApp zavádza novú funkciu predvolenej kvality obrázkov

Pri štandardnej kvalite sa fotografie nasnímané pomocou iPhonu zmenšujú na 960 × 1280 pixelov, zatiaľ čo HD kvalita zachováva pôvodné rozlíšenie 3024 × 4032 pixelov.

Aj keď pri odosielaní obrázka so zapnutou možnosťou HD stále dochádza k určitej kompresii, výsledok je oveľa menej agresívny ako predtým a bežný používateľ si ho takmer nevšimne.

WhatsApp kvalita fotiek
Zdroj: Threads / Matt Navara

WhatsApp už minulý rok predstavil podobnú možnosť pre videá. Keď je táto funkcia zapnutá, WhatsApp posiela videá v rozlíšení 720p namiesto 480p. Rozlíšenie je stále nižšie ako 1080p alebo 4K, no oveľa lepšie ako kvalita SD.

Je dôležité podotknúť, že nové nastavenie výberu predvolenej kvality sa vzťahuje aj na videá. To znamená, že používatelia môžu mať konzistentnú kvalitu pri odosielaní fotografií aj videí cez WhatsApp. Táto novinka bude distribuovaná v najbližšom update aplikácie, ktorá bude uvoľnená pre používateľov v blízkej budúcnosti.

Prečítajte si tiež  NÁVOD: Ako formátovať text v apke WhatsApp? Je to jednoduché

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -