V posledných dňoch čelia majitelia Apple zariadení v Maďarsku nepríjemnému prekvapeniu. Obľúbená platobná služba Apple Pay vykazuje závažné chyby, kvôli ktorým sú používateľom z účtov strhávané nečakané poplatky. Viaceré maďarské spravodajské portály, ako Index či Telex informovali o tom, že užívatelia zaznamenali opakované a neautorizované transakcie, ktoré im narobili značné problémy.

Ako informuje Macrumors, niektorí užívatelia dokonca hlásia, že z ich účtov boli strhnuté vyššie stovky eur bez toho, aby vykonali akýkoľvek nákup. Napríklad jeden používateľ prišiel o takmer 1 400 € kvôli 74 rýchlym transakciám uskutočnených cez Apple Pay.

Maďarské banky tvrdia, že na vine je Apple 

Banky v Maďarsku, vrátane OTP Bank a Raiffeisen Bank potvrdili, že čelia obrovskému náporu žiadostí o pomoc a že chyba je na strane spoločnosti Apple.

Prekvapivé je, že niektoré poplatky sa viažu na zrušené predplatné alebo sa zhodujú s predchádzajúcimi transakciami. Banky momentálne analyzujú situáciu a spolupracujú s Apple na náprave tejto závažnej chyby.

OTP Bank uviedla, že „masívne neoprávnené debety“ boli zaznamenané na kartách viacerých bánk, zatiaľ čo Raiffeisen Bank informovala svojich klientov, že problém sa rieši v spolupráci s Apple.

Pre zákazníkov to znamená nepríjemné komplikácie, no na druhej strane je pozitívne, že banky rýchlo reagujú a umožňujú blokovanie kariet na zabránenie ďalším neautorizovaným transakciám.

Apple Pay je spoľahlivá služba, ale…

Apple Pay
Zdroj: Unsplash / CardMapr.nl (úprava redakcie)

Platobná služba Apple Pay bola predstavená ešte v roku 2014, keď ju Apple implementoval do iPhonu 6 a inteligentných hodiniek Apple Watch, ktoré mali po prvýkrát integrovaný NFC čip (vďaka ktorému fungujú bezkontaktné platby).

Presne v roku 2014 vznikol aj náš portál Svetapple.sk a dodnes sme za celú tú dobu nezaznamenali žiaden podobný prípad, ktorý by sa týkal služby Apple Pay – až na zriedkavé výpadky. Každopádne všetko sa raz môže stať po prvýkrát a neďaleké Maďarsko je toho existujúcim príkladom.

Hoci je teda Apple Pay spoľahlivá služba, tak ako pri iných službách, aj v tomto prípade môže nastať neočakávané zlyhanie a nemusí to byť len v ďalekom zahraničí, ale aj v susednom Maďarsku.

Každopádne sme radi, že Apple citlivú situáciu spojenú s chýbajúcimi financiami na účtoch používateľov promptne rieši. Akonáhle budeme vedieť viac, tému aktualizujeme.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Foxconn začne vyrábať aspoň na polovicu do konca februára.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -