Aktualizované 7. júla 2024 o oficiálne vyjadrenie spoločnosti Websupport

V nadväznosti na nedávne správy o údajnom úniku dát, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach a v médiách, chceme uistiť všetkých zákazníkov, že naše systémy neboli napadnuté a dáta zo spomínaného úniku nezodpovedajú našim dátam ani ich štruktúre.

Správy, podľa ktorých sa hackerom údajne podarilo získať našu databázu, sa týkali jedného z našich zákazníkov, nie priamo našej spoločnosti. Ako poskytovateľ webhostingových služieb a registrátor domén dbáme na najvyššiu úroveň bezpečnosti a ochrany dát. Je však na zákazníkoch, aby zabezpečili svoje webové stránky prostredníctvom aktualizácie CMS systémov, používania podporovaných verzií PHP, nastavenia silných a unikátnych hesiel a využívania dvojfaktorovej autentifikácie (2FA) a geoIP ochrany.

Neustále investujeme do bezpečnosti, pravidelne podstupujeme penetračné testy a sme členmi bezpečnostných organizácií. Úzko spolupracujeme s lokálnymi bezpečnostnými autoritami v Českej republike, na Slovensku a v Škandinávii, aby sme zabezpečili čo najbezpečnejší internet pre každého.

Ďakujeme za dôveru a uisťujeme vás, že bezpečnosť našich zákazníkov je pre nás najvyššou prioritou.

Pôvodný článok:

Najväčší hosting na Slovensku Websupport má možno problém. Na sociálnej sieti X sa objavila správa zo stránky Dark Web Intelligence, ktorá zdieľala príspevok pochádzajúci z Dark Webu.

V ňom sa nachádza hrozba, ktorá nám naznačuje, že hackerom sa podarilo získať databázu spoločnosti Websupport. Tú môžete poznať ako poskytovateľa webhostingových služieb a registrátora domén na Slovensku. Údajná uniknutá databáza má byť plná citlivých dát a informácií, ako sú mená, priezviská, adresy, telefónne čísla a podobne.

Ku celej veci sa vyjadril aj profil Bezpečnost stránek, ktorý funguje ako agregátor správ o bezpečnosti webov. Ten na svojom profile ukázal aj kus SQL Dumpu (výpisu databázy).

Ako však podotýka tento profil, správu momentálne nie je možné overiť a preto si treba počkať na oficiálne vyjadrenie spoločnosti Websupport.

Bezpečnost stránek ale odporúča zákazníkom Websupportu preventívne vymeniť všetky heslá. Či už bol alebo nebol hacknutý, je to to najmenej, čo môžete pre bezpečnosť svojich dát a stránok v tejto chvíli urobiť.

DOPLNENÉ: Profil Bezpečnost stránek zdieľala príspevok, ktorý na X uverejnil John Spectator. V ňom sa píše, že únik dát je pravdepodobne len falošným poplachom a podľa analýzy uniknutých súborov sa táto situácia spoločnosti Websupport nedotkla.

Stále však platí, že na to, aby ste si boli na sto percent istí svojou bezpečnosťou, mali by ste si preventívne zmeniť prihlasovacie údaje a pokiaľ ju ešte nemáte, tak aj aktivovať dvojfaktorovú autentifikáciu (2FA). Vyhnete sa tak problémom.

Prečítajte si tiež  Nový iPad mini bude mať väčší displej, USB-C a Touch ID

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -