NFC technológia, ktorá nám umožňuje bezkontaktné platby a iné interakcie pre iPhone sa už čoskoro dočká veľkej inovácie. NFC Forum, ktoré je hlavnou autoritou v oblasti Near Field Communication nedávno predstavilo technológiu NFC Multi-Purpose Tap. Tá umožní vykonávať viacnásobné akcie jedným ťuknutím, čo prinesie značné zjednodušenie používania našich mobilných zariadení.

Apple, ktorý je významným členom NFC Forum, má za sebou bohatú históriu implementácie NFC technológií. Od predstavenia NFC na iPhone 6 a pôvodných Apple Watch (2014) prešla táto technológia dlhú cestu. Doteraz sme ju využívali hlavne na platby prostredníctvom Apple Pay, no budúcnosť sľubuje oveľa viac.

Predstavte si, že prídete do obchodu, kde jedným ťuknutím na váš iPhone zaplatíte za nákup, získate body vernostného programu a obdržíte elektronickú potvrdenku.

Zbavíte sa tak otravných papierových účteniek (uložia sa vám do zariadenia, takže budú stále po ruke) a zároveň nebudete musieť z peňaženky vyťahovať vernostné kartičky, prípadne po nich pátrať v apke, do ktorej ste si ich uložili.

Vylepšený NFC čip oceníte aj vo verejnej doprave 

Portál Macrumors opisuje aj ďalšiu situáciu, ktorou je cestovanie verejnou dopravou. Aj tu môžete jediným ťuknutím zaplatiť za lístok, získať zľavu a aj digitálnu potvrdenku o zaplatení. Možnosti sú takmer nekonečné a ich implementácia môže výrazne zvýšiť komfort používania moderných technológií.

Je teda vysoko pravdepodobné, že technológia NFC Multi-Purpose Tap sa v blízkej budúcnosti dostane do iPhonov a Apple Watch – no kedy to bude zatiaľ konkretizovať nevieme.

Apple má totiž dlhoročnú tradíciu pridávania nových funkcií pre NFC, čo nám dáva nádej, že táto inovácia bude čoskoro realitou. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone 14 teraz kúpite veľmi výhodne. Je to extrémne rozumná voľba. Presvedčte sa sami
Môže ťa zaujímať
- Reklama -