Služba Apple TV+ ponúka od svojho spustenia relácie z produkcie spoločnosti Apple. Tento prístup jej mnohí vyčítajú, keďže obsahu nie je veľa, no na druhú stranu je výrazne kvalitnejší ako v prípade konkurenčných streamovacích platforiem. Zdá sa však, že Apple by napokon už čoskoro mohol povoliť uzdu kvantite a zahrnúť aj obsah od ďalších tvorcov.

Nové správy od agentúry Bloomberg naznačujú, že Apple sa aktívne zaoberá rokovaním o licenciách na ďalšie filmy od veľkých hollywoodskych štúdií. Dôvodom je snaha posilniť svoju streamovaciu službu Apple TV+ a konkurovať rozsiahlym katalógom iných platforiem, ako sú Netflix a Disney+.

Apple TV+ sa chce zamerať na viac obsahu

Služba Apple TV+ bola spustená ešte v novembri 2019 a ponúka prémiový obsah vysokokvalitných pôvodných programov. Napriek oceneniam a pozitívnym recenziám od kritikov však nemá takú veľkú základňu predplatiteľov ako jej konkurenti.

Podľa rôznych prieskumov ju využíva len 11 % amerických domácností, zatiaľ čo Netflix má 55 % podiel. Obmedzený obsah na Apple TV+ je pravdepodobne jedným z dôvodov, prečo rast tejto služby nie je taký rýchly.

Apple TV+ seriály
Zdroj: Apple

Apple sa snaží túto situáciu riešiť tým, že licencuje filmy od hollywoodskych štúdií. V roku 2022 si pre svoju službu v USA licencoval približne 50 filmov, medzi ktorými sú aj populárne tituly ako „Mean Girls“ a „Titanic“. To sa však týka iba lokálneho trhu. Pozitívny ohlas tejto prvej série licencovaných filmov povzbudil Apple k ďalším rokovaniam.

Cieľom je získať licencie na ďalšie tituly a rozšíriť ponuku služby na medzinárodnej úrovni. Je teda možné, že už v blízkej budúcnosti sa dočkáme aj u náš na Slovensku väčšieho množstva seriálov a filmov, ktoré distribuuje Apple v rámci svojej platformy. Nechajme sa prekvapiť, ako to dopadne.

Prečítajte si tiež  Apple TV+ je zárukou kvality. Obsah služby si vyslúžil rekordný počet nominácií Emmy

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -