Sociálna sieť TikTok, ktorá je známa predovšetkým ako platforma pre zdieľanie krátkych videí svojich používateľov opäť prekvapuje novou funkciou. Tentoraz ide o novinku s názvom „Sound Search“, ktorá je podobná aplikácii Shazam od Apple, no prináša niečo naviac. Téme sa venoval 9to5mac.

Sound Search totiž umožňuje používateľom nájsť skladby nielen prehrávaním, ale aj spievaním alebo hmkaním melódie. Tým naopak konkuruje funkcii, ktorú pred rokmi predstavila spoločnosť Google a my sme o nej písali v tomto článku. Pokiaľ sa pozrieme na to, ako Sound Search funguje v praxi, okamžite zistíme, že táto funkcia môže zmeniť spôsob, akým ľudia objavujú hudbu, predovšetkým v tak populárnej apke, akou je práve TikTok.

Máte v hlave melódiu? TikTok vám ju pomôže nájsť tatko jednoducho

Zdroj: Unsplash / Alexander Shatov / Jeremy Bezanger

 

Predstavte si, že máte v hlave melódiu, ale neviete si spomenúť na názov skladby – je to klasický problém, s ktorým sa každý deň stretávajú možno aj milióny ľudí po celom svete.

Po novom však bude stačiť, ak ju zaspievate alebo zahmkáte do aplikácie TikTok so aktívnym Sound Search a ten ju s vysokou pravdepodobnosťou a presnosťou do niekoľkých sekúnd identifikuje. Navyše, okrem samotných piesní, funkcia dokáže rozpoznať aj populárne zvuky a mémy, ktoré sa často objavujú na TikToku!

Funkcia je momentálne dostupná len pre malú skupinu používateľov, pričom spoločnosť neuviedla, ktoré regióny majú túto možnosť. Je však jasné, že TikTok má ambíciu túto službu rozšíriť a sprístupniť širšiemu publiku po celom svete. Je to teda iba otázka času.

Je dôležité poznamenať, že táto novinka prichádza v čase, keď Shazam, patriaci Applu, stále nedokáže identifikovať skladby na základe spevu či hmkania. TikTok tak posúva latku vyššie a ukazuje, že inovácie v oblasti technológií a hudby nemajú hraníc.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iOS 16 vám pomôže s prekladom značky, obalu alebo iných informácií v reálnom čase
Môže ťa zaujímať
- Reklama -