Apple pred pár hodinami oznámil prvú beta verziu iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS Sequoia 15.1, ktorej súčasťou je konečne aj Apple Intelligence. Toto nové vylepšenie je dostupné pre vývojárov a je plné inovácií, ktoré môžu výrazne zlepšiť používateľskú skúsenosť.

Apple Intelligence ponúka množstvo noviniek, ako sú vylepšené písacie nástroje, prepracovaný dizajn Siri a možnosť prepínania medzi hlasovými príkazmi a písaním. Medzi najzaujímavejšie funkcie patrí schopnosť sumarizovať texty v aplikáciách Správy, Poznámky, Mail či Pages. Prepracovaná Siri teraz dokáže aj lepšie sledovať kontext a pomôcť s rôznymi úlohami.

Ďalšou významnou novinkou sú zlepšenia v aplikácii Mail, ktorá teraz podporuje inteligentné odpovede a súhrny správ. Funkcia Reduce Interruptions Focus zase pomáha filtrovať menej dôležité notifikácie, čo prispieva k efektívnejšiemu využívaniu času.

Pre vývojárov je táto beta verzia skvelou príležitosťou na testovanie a prispôsobenie svojich aplikácií novej inteligencii. Apple plánuje pravidelné aktualizácie, ktoré budú postupne pridávať ďalšie funkcie, vrátane integrácie ChatGPT a schopnosti mazať objekty z fotografií.

Na Slovensku máme smolu 

Hoci je Apple Intelligence zatiaľ dostupná len v beta verzii, už teraz prináša množstvo vzrušujúcich možností. Problém je však v tom, že túto technologickú inováciu si aktuálne na Slovensku neužijeme, nakoľko nie je dostupná z legislatívnych dôvodov v EÚ a takisto ani v Číne.

Hoci Apple tvrdo pracuje na tom, aby to čo najrýchlejšie zmenil, podľa všetkého si na moderné AI modely z Cupertina počkáme dlhšie ako ostatní. Škoda. Každopádne iOS 18.1 si bez Apple Intelligence môžete nainštalovať aj u nás.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple začalo predávať repasovaný iPad mini 6. generácie. Zákazníci tak ušetria desiatky až stovky EUR
Môže ťa zaujímať
- Reklama -